Sosyal

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’dan anız yangını sitemi!


Sadece bu yıl çıkan yangınlarda 5 bin 600 futbol sahası büyüklüğünde orman alanı zarar görürken, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’dan çarpıcı açıklamalar geldi. Bakan Yumaklı, anız yangını siteminde bulunurken, “Vatandaşımıza her seferinde hatırlatıyoruz. Tarlada çay demlemeyin. Hasat alanında sigara içmeyin. İzmarit atmayın. Biçerdöver kullanımında dikkatli olun.” ifadelerini kullandı.










Son günlerde artan orman yangını ve anız yangınları sonrası Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’dan sitem dolu sözler geldi. Bakan Yumaklı Sabah Gazetesi yazarı Okan Müderrisoğlu’na çarpıcı açıklamalarda bulundu. Müderrisoğlu o röportajı bugün köşesine taşıdı. İşte Bakan Yumaklı’nın açıklamaları: Diyarbakır-Mardin sınırında can alan anız yangını, Çanakkale’den Uşak’a kadar geniş coğrafyada kontrol altına alınan orman yangınları sonrasında konuştuğumuz Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, “Bize bir şey olmaz” anlayışına tepki gösterdi.











“Bize bir şey olmaz düşüncesi en büyük problemimiz!” diyen Yumaklı şu bilgileri verdi:











2024 yılında çıkan 1.043 orman yangınında, 4.062 hektar (5.600 futbol sahası) orman alanı zarar gördü.











Yangınlar üçte birine karşılık gelen 303 adedi kırsal alanda (anız yakılması, tarla-bahçe temizliği, yol kenarı temizliği gibi) başlayarak orman alanına sıçradı. Sadece bu yangınlarda 1.454 hektar (2 bin futbol sahası) orman alanı zarar gördü.











Köy köy dolaşıyor, bilgilendirme yapıyoruz. Kışın hiç gidilmedi ise köylere en az 4 kez gidiliyor. Anız yakılmaması gerektiğini bilmeyen çiftçi yoktur.


Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir