Sosyal

Memur maaş farkı ödeme takvimi 2024


Temmuz zammıyla birlikte maaşlarına %19,31’lik artış alan milyonlarca memur, gözünü maaş farkı ödemelerine çevirdi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın ödeme takvimini heyecanla bekleyen memur ve memur emeklileri, maaş farklarının ne zaman, ayın kaçında ve maaşla birlikte mi yatırılacağını merak ediyor. İşte, memur maaş farkı ödeme tarihleriyle ilgili tüm merak edilenler…










Temmuz zammıyla birlikte maaşlarına %19,31’lik enflasyon farkı yansıtılan memurlar, maaş farklarının ne zaman hesaplara yatırılacağını merakla bekliyor. Gözler Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ve Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’ten gelecek açıklamaya çevrilmiş durumda. Peki, memur ve memur emeklilerinin maaş farkları ne zaman yatacak? Farklar maaşla birlikte mi verilecek? İşte, tüm bu soruların cevapları ve merak edilen detaylar…











Emekli ve Memur Zammı Netleşti! Yılda iki kez maaşlarına zam yapılan emekli ve memurlar için heyecanla beklenen oranlar belli oldu. Açıklanan son enflasyon rakamlarına göre, emekli maaşlarına %24,73, memur maaşlarına ise %19,31 oranında zam yapılacak.











Memur Maaş Zammı Nasıl Hesaplandı? 6 aylık enflasyonun %24,73 olarak gerçekleşmesiyle birlikte, memurlar için enflasyon farkı %8,46 olarak hesaplandı. Toplu sözleşme zammı olan %10’luk oran da eklendiğinde, memur maaşlarına yapılacak toplam zam oranı %19,31’e ulaştı.











En Düşük Memur Maaşı Ne Kadar Oldu? Yeni zamla birlikte en düşük memur maaşı 39 bin 500 TL’yi, en düşük memur emeklisi maaşı ise 17 bin 700 TL’yi aşmış oldu. Ortalama memur maaşı ise 45 bin TL seviyesine çıktı.











Maaş Farkları Ne Zaman Yatacak? Memur ve memur emeklileri, Temmuz ayı maaşlarını ve zam farklarını 15 Temmuz’dan itibaren almaya başlayacaklar.


Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir