Sosyal

Bu kareye sert tepki: Sulularn bulunmasn istemiyorlar m?



zmir’in Konak ilesinde saanaktan korunmaya alrken elektrik akmna kaplarak hayatn kaybeden zge Ceren Deniz’in ailesinin avukat Aye Sariek, Bykehir Belediye Bakan Cemil Tugay ve eski belediye bakan Tun Soyer’in dn yarglama srerken adliyeye gidip aklama yapmalarna tepki gsterdi.
Sariek yapt aklamada, yaamn yitiren Deniz ve nan ktemay’n aclarnn taze olduunu, bu srete vicdan sahibi herkesin adaletin tecelli edip sorumlularn hak ettii cezalar almasn istediini belirtti.Soruturma kapsamndaki gzalt kararlarnn Bykehir Belediyesinde panik ve tepkiye neden olduunu ne sren Sariek, “Bykehir Belediyesinin yeni bakan Cemil Tugay ve eski belediye bakan Tun Soyer, gzalt kararlarndan sonra pe pee aklamalarda bulundu ve personellerine destek olmak iin adliyeye geldi. Belediye bakanlarnn koarak adliyeye gelme grnts, akllara ‘Belediye bu sua itirak eden sulu ve sorumlularn bulunmasn istemiyor mu?’ sorusunu getiriyor.” dedi.Sariek, gzalt kararlarnn gvenlik tedbiri olduunu, bu anlamda Bykehir Belediyesindeki telaa anlam veremediklerini dile getirerek, unlar kaydetti:”Soruturma kapsamnda ZSU Genel Mdr ve st dzey baz yneticilerin gzaltna alnmas sonrasnda baz CHP milletvekillerinin yapt sert aklamalar ve belediye bakanlarnn soruturmann yrtld adliyeye gelerek gvde gsterisi yapmas adli mercileri etkilemeye yneliktir. Bu davranlar doru deildir. Gzaltna alnan ahslar mahkemece serbest brakldktan sonra glerek zafer kazanmasna adliyeden ayrlmlardr. Soruturmann madur tarafnda gen yata yaam sona ermi 2 insan olduu asla unutulmamaldr. Herkesin skunetle ve yargy etkilemeye almadan, mdahale etmeden sreci takip etmesi lazmdr. zmir’in gbeinde tm vicdanlar szlatan bir olay yaand. Bunun sorumlularnn bulunmas hepimizin istei. Srecin salkl yrmesi iin de herkesin adli makamlara sayg duymas ve gvenmesi gerekir.”Sariek, yargy etkilemeye ve soruturmay saptrmaya ynelik her trl aklama ve davranta bulunan kiileri knadklarn szlerine ekledi.- OLAY VE SORUTURMA
Konak ilesinde 12 Temmuz’da saanak srasnda su birikintisine basan zge Ceren Deniz ve nan ktemay, elektrik akmna kaplarak hayatn kaybetmiti. Olaya ilikin soruturma kapsamnda haklarnda gzalt karar verilen 51 pheliden 48’i yakalanmt. Bu kiilerden 14′ tutuklanmt.Bilirkii raporunun hazrlanmasnn ardndan gzaltna alnan ZSU Genel Mdr Grkan Erdoan ve eski ZSU Genel Mdr Ali Hdr Kseolu ile Gdz Elektrik Datm Genel Mdr Uur Yksel’in de aralarnda bulunduu 10 zanl dn adliyeye sevk edilmi, Erdoan, Kseolu ve Yksel’in de aralarnda bulunduu 8 kiinin yurt dna k yasa artyla serbest braklmasna, 2 kii iin ise ev hapsine karar verilmiti.zmir Bykehir Belediye Bakan Cemil Tugay ise sreci takip iin gittii zmir Adliyesinde gazetecilere aklamalarda bulunmutu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir