Sosyal

srail ve Lbnan arasnda sava an meselesi… Hizbullah’tan ilk aklama geldi



srail Dileri Bakan Israel Katz, Golan Tepeleri’ne dzenlenen saldrnn ardndan yapt aklamada, “Hizbullah ve Lbnan’a kar topyekun bir sava anna yaklayoruz” dedi.srail’in igali altndaki Golan Tepeleri’nin kuzeyindeki Majdal Shams’a dzenlenen saldrnn ardndan srail Dileri Bakan Israel Katz, sert aklamalarda bulundu. Katz, “Hizbullah’n bugnk saldrs tm krmz izgileri at ve buna uygun bir karlk verilecek. Hizbullah ve Lbnan’a kar topyekun bir sava anna yaklayoruz” dedi.NETANYAHU ABD DNN ERKENE EKTABD’de temaslarda bulunan srail Babakan Binyamin Netanyahu, ABD’den srail’e dnn erkene ekti. Netanyahu’nun uann mmkn olan en erken saatte kalkmas talimat verdii ifade edildi. Netanyahu’ya yakn bir kaynak uan TS 01.00’de ABD’nin bakenti Washington DC’den kalkacan belirtti.
HZBULLAH SALDIRIYI REDDETTSaldrnn ardndan aklama yapan Hizbullah, Majdal Shams’a roketli saldr dzenlemediklerini belirterek, saldryla hibir balantlarnn olmadn ifade etti.
Hizbullah daha nce yapt aklamada ise Golan Tepeleri’nde bulunan bir srail ssne onlarca roket frlattn duyurmutu.te yandan, Majdal Shams’a dzenlenen saldrda roketin bir futbol sahasna isabet etmesi sonucu yalar 10 ile 20 arasnda deien 10 srailli hayatn kaybetti, en az 12 srailli de yaraland.LBNAN’DAN LK RESM AIKLAMA GELDLbnan hkmeti, srail’in igali altndaki Golan Tepeleri’nde bulunan Mecdel ems’te sivillerin ld saldry knad.
Lbnan hkmetinden yaplan aklama, Lbnan resmi ajans NNA tarafndan paylald.Aklamada, Lbnan hkmetinin, tm sivillere ynelik her trl iddet ve saldr eylemini knad ve tm cephelerdeki dmanlklarn derhal durdurulmas arsnda bulunduu ifade edildi.Aklamada, sivilleri hedef almann uluslararas hukukun ak bir ihlali ve insanlk ilkelerine aykr olduu kaydedildi.SRAL’DE VATANDALAR ERKEN SEM STYORte yandan srail’de esir takas anlamas ve erken seime gidilmesi talebiyle dzenlenen gsteriler sryor…srail’in Tel Aviv kentinde toplanan ok sayda gsterici, Babakan Binyamin Netanyahu hkmetinden Hamas ile atekes, karlkl esir takas anlamas imzalamas ve erken seimlere gidilmesi talebiyle gsteri dzenledi. Ellerinde srail bayraklar bulunan protestocular, Babakan Netanyahu ve hkmetindeki siyasetiler aleyhinde pankart, afi ve dvizler tad.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir