Sosyal

3.7 milyon emekliye fark! Kim ne kadar maaş farkı alacak? En düşük maaş 12.500 TL


Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) en düşük emekli maaşının 12 bin 500 liraya yükseltilmesi kapsamında farkların 7 Ağustos’ta hesaplara yatırılacağını duyurdu. Peki ödemeden kimler yararlanacak, emeklilerin fark ödemesi ne kadar olacak? İşte detaylar…










SGK, en düşük emekli maaşının 12 bin 500 liraya yükseltilmesi yasa düzenlemesi kapsamında farkların 7 Ağustos’ta hesaplara yatırılacağını açıkladı.











3 milyon 703 bin 788 emekli 7 Ağustos’ta 2 bin 500 TL’ye kadar fark ödemesi alacak. En düşük emekli aylığının 12 bin 500 TL’ye çıkarılmasını da içeren Vergi Kanunları ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi yayımlandı. Böylece 10 bin TL olan en düşük aylığa 2 bin 500 TL zam yapıldı.











İşte soru ve cevaplarla emekli zammına ilişkin ayrıntılar:











EMEKLİLERİN ZAM FARKI AYNI GÜN MÜ YATACAK? Sabah Gazetesi’nden Önder Yılmaz’ın haberine göre Milyonlarca emekli gözünü ek zam farkının yatacağı tarihe çevirirken, merakla beklenen açıklama SGK’dan geldi. SGK, en düşük emekli maaşının 12 bin 500 liraya yükseltilmesi yasa düzenlemesi kapsamında farkların 7 Ağustos’ta hesaplara yatırılacağını açıkladı.











SGK sosyal medyadan aynı gün hesaba yatırılacak maaşlar için “2024 Temmuz ödeme dönemi itibariyle en düşük emekli aylığı 12.500 TL’ye yükseltildi. Fark aylık ödemelerinizi 7 Ağustos 2024 tarihinde hesabınızdan çekebilirsiniz” duyurusunu yaptı.


Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir