Yapay şekerde kalp krizi ve felç riski

0

KANDAKİ GLİKOZU BİN KAT ARTIRIYOR/ Doç. Dr. Çakal, araştırmacıların ‘ksilitol’ oranı yüksek bir ürün tüketildiğinde kandaki kimyasal seviyelerinin 1000 kat (yüzde 100.000) arttığını ve 4 ila 6 saat boyunca yüksek kaldığını da ortaya çıkardığını söyleyrek: “Daha önemlisi ‘ksilitol’ ile tatlandırılmış bir içecek içtikten hemen sonra kandaki pıhtılaşma riskinin arttığı, ancak şekerle tatlandırılmış bir ürün içtikten sonra bu riskin artmadığı da belirlenmiş oldu” dedi.KALP HASTALIĞINA YAKALANMA RİSKİ YÜZDE 200/ Kolesterol seviyeleri en yüksek yüzde 25’lik dilimde olanların, kolesterol seviyeleri en düşük yüzde 25’lik dilimde olanlara kıyasla kalp damar hastalığına yakalanma riskinin yüzde 30 daha fazla olduğuna dikkat çeken Doç. Dr. Çakal, şöyle konuştu: “Ancak, kan ‘ksilitol’ seviyeleri en yüksek yüzde 25’lik dilimde olanların, ‘ksilitol’ seviyeleri en düşük yüzde 25’lik dilimde olanlara kıyasla kalp damar hastalığı yaşama riski ise yüzde 200 daha fazladır.”

Leave A Reply

Your email address will not be published.

File not found.