Sosyal

Türkiye’ye yakında geliyor: Clio’dan ucuz diyerek duyurdular! Hazır olun mesajı! Fiyatı belli oldu, tanıttı

Şubat ayında 2024 Cenevre Otomobil Fuarı’nda tanıtılan yeni Renault 5, plakasız olarak İngiltere yollarında görütülendi. Otomobilin plakasız olması İngiltere’de test edildiği şeklinde yorumlandı.. Renault şu anda ‘Renaulution’ adını verdiği bir süreçten geçiyor ve bu süreç, yakında yeniden doğacak olan Renault 4’ün yanı sıra Megane, Scenic ve Twingo gibi en büyük isimlerinin yanı sıra 2024’ün en merakla beklenen otomobillerinden biri olan Renault 5’e elektrik gücü getirmeyi içeriyor. 5 RENK SEÇENEKLERİ İngiltere’de görülen otomobil metalik koyu mavi tonunda boyanmış, ancak Renault 5 beyaz, siyah, metalik yeşil ve bu yılın başlarında tanıtıldığı cesur sarı renklerde de sunulacak.
Renault 5’in kendine özgü retro tasarımının hayranları rahat bir nefes alabilir, çünkü bu görüntüler Cenevre’de tanıtılan otomobilden hiçbir şeyin değişmediğini doğruluyor. Gerçekten de üretime hazır model, 2021’de tanıtıldığında herkesi kendine hayran bırakan konsept otomobille neredeyse aynı görünüyor.
Renault 5, Renault için yeni bir dönemin başlangıcını temsil ediyor; Renault, internette çığır açan şov otomobilinin üretim versiyonundan başlayarak geleceğin klasikleri olmasını umduğu otomobilleri yaratmak için engin mirasından yararlanıyor. Profilinde sadece birkaç küçük değişiklikle konseptin tıknaz oranlarını ve kompakt beş kapılı gövdesini paylaşıyor. 18 inçlik jantları ve kısa dingil mesafesi, bu üretim versiyonunun konsept otomobil kadar iyi görünmesine yardımcı oluyor. Farlar gibi bazı değişiklikler var. Üretim aracına daha çekici bir yüz kazandırmak ve Manga çizgi roman karakterlerine gönderme yapmak için tasarlanmışlar. Hatta araca yaklaşırken içerideki LED’leri kullanarak ‘göz kırpabiliyor’. KAPUT ÜZERİNDE EKRAN Retro görünüm, kaputta hava girişine benzeyen bir şeyle devam ediyor, ancak bu bir elektrikli otomobil olduğu için bunlardan birine gerek yok. Burada şarj bilgilerini gösteren küçük bir ekran var. Yani otomobilin tasarımına katkıda bulunmanın yanı sıra gerçek bir işlevi de var. GİZLİ ARKA KAPILAR Ön kapılarda normal kapı kolları kullanılıyor, ancak arka kapı kolları sütuna gizlenmiş. Pek çok otomobil bunu yaptığı için özel bir şey değil, ancak otomobilin orijinal üç kapılı Renault 5’e daha çok benzemesine yardımcı olurken yine de pratik bir beş kapılı gövde stili sunuyor. Arka kısımda Renault rozeti yok. Sadece sağ arka tarafa yerleştirilmiş bir ‘5’ logosu var ve bu da araca gerçekten benzersiz bir görünüm kazandırıyor. 18 inçlik jantlar farklı stillerde sunulacak ve alıcıların seçebileceği daha fazla kişiselleştirme seçeneği de olacak. Renault Clio ve Renault Captur’un teknolojisini kullanacak olan yeni 5, AmpR Small adı verilen ve sadece elektrikli otomobiller için üretilen bir platform kullanıyor; yani sadece retro tarzda bir gövdeye sahip bir Clio değil. Sadece 3,92 m uzunluğunda ve bu da rekabet edeceği geleneksel elektrikli süperminilerin çoğundan daha kısa. RENAULT 5 0-100 KM/SA Renault 5’te iki batarya seçeneği olacak ve İngiltere’deki alıcılar için 120 hp ve 150 hp motor çıkışlı versiyonlar sunulacak. 150 beygirlik versiyon 0-100 km/sa hızlanmasını 8 saniyede tamamlayabilecek. Menzilin batarya boyutuna bağlı olarak 300 kilometre ila 410 kilometre arasında olması bekleniyor. 25 BİN DOLAR… Renault 5 Fransa’da 25 bin Euro’dan başlayan fiyatlarla siparişe açıldı. TÜRKİYE’YE GELİYOR Renault 5’in piyasaya çıkış tarihine gelince, 2024 Cenevre Otomobil Fuarı’ndaki tanıtımdan bir yıldan kısa bir süre sonra, 2025’in başlarından itibaren otomobillerin İngiltere’ye gelmesi bekleniyor. Modelin Türkiye’de satışa sunulmasına da kesin gözüyle bakılıyor. Ancak henüz kesin tarih açıklanmadı. Renault patronları ayrıca Renault 5’in 15 yıla kadar uzun bir ömre sahip olacağını ve birkaç yıl aynı kaldıktan sonra büyük bir ‘makyaj’ geçirmek yerine her yıl düzenli güncellemeler alacağını ima ettiler. Model, önemli bir güncellemeden önce uzun yıllar boyunca neredeyse aynı kalan Fiat 500 gibi modellerin izinden gidecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir