Sosyal

Kalp krizi bunu yiyenin yanından geçmiyor

Binlerce ağaçtan hasat edilen bu besini tüketenlere kalp krizi hiç uğramıyor.

Badem, protein, demir ve kalsiyum açısından son derece zengin bir şifa deposu. İçeriğinde yüksek oranda yağ da barındıran badem aşırı tüketilmediği takdirde oldukça sağlıklı.İnsan sağlığı için faydaları saymakla bitmeyen bademin özellikleri arasında kilo verdirmek dahi bulunuyor. Ara öğünlerde 10-15 adet badem tüketilmesi önerilen badem kalp sağlığı konusunda da bire bir.
KALP DAMAR HASTALIKLARINDAN KORURBadem, ayrıca beden ve zihnin yorgunluğunu giderirken, böbrek, mesane ve üreme yollarındaki iltihapları da paramparça ediyor. Öte yandan safra taşlarının oluşumunu önler. İçeriğinde bulunan yağ asitleri ve enzimler kalp ve damar hastalıklardan korur. İyi ve kötü kolesterolün dengelenmesi için badem oldukça faydalı.KOLESTEROL DENGELEYİCİDengesiz kolesterolün oluşturduğu hastalıkları oluşturan kolesterolün düzenlenmesi hastalıklara yakalanma olasılığını oldukça azaltır.KEMİK SAĞLIĞINA BİRE BİRFosfor, kemik sağlığının korunmasında önemli bir etkiye sahip olan badem yaşlanmayla birlikte artan kemik ağrılarının önlenmesinde ve dişlerin dayanıklılığını da artırır.TAM BİR VİTAMİN DEPOSUE vitamini açısından zengin olan badem antioksidan içerdiğinden kalp sağlığını önemli ölçüde korur. Magnezyum, folik asit bulunması kalp hastalıklarından bünyeyi korur ve arterlerde leke oluşumuna engel olur.Diyet lifi açısından da zengin olan badem kolon kanserinin oluşmasını önler. Yemeklerden sonra tüketilen badem insülin ve glikozun artmasını engellemeye yardımcı olur. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir