Sivas peş peşe sallandı! Vali ve Belediye Başkanı A Haber’de

0


Malatya’da dün (16 Ekim Çarşamba) gerçekleşen 5,9 büyüklüğündeki depremin ardından bugün de Sivas sallandı.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Sivas’ta saat 11.29’da 4,7 ve 11.39’da 4,1 büyüklüğünde iki deprem gerçekleşti.

İŞTE DAKİKA DAKİKA BÖLGEDEN SICAK GELİŞMELER



CANLI ANLATIM


12:24
17 Ekim 2024


BAKAN KURUM: EKİPLERİMİZ SAHADA

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Sivas’ta meydana gelen 4,7 ve 4,1 büyüklüğündeki depremlerin sonrasında herhangi bir olumsuzluğun bildirilmediğini belirtti.

Kurum, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Sivas’ta meydana gelen depremler sonrasında herhangi bir olumsuzluk bildirilmemekle birlikte ekiplerimiz sahada çalışmalarını sürdürüyor.” bilgisini verdi.

Vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ileten Kurum, “Allah ülkemizi ve milletimizi her türlü afetten korusun.” ifadelerini kullandı.


12:08
17 Ekim 2024


VALİ ŞİMŞEK A HABER’DE!

A Haber canlı yayınına bağlanan Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, “4,7 şiddetinde ve 4,1 büyüklüğünde 2 deprem yaşandı. Kısa süreli panik oluştu. Bende bir okul ziyaretindeyim. Panik nedeniyle öğrenciler tahliye edildi. Şu anda olumsuz bir durum yok. Panik havası da geçti. Ben şahsen depremi hissetmedim. Öğretmenlerimiz söyledi öğrencilerimizi tahliye ettik. Tedbir amaçlı bunlar yapıldı. Artçı depremler olabilir. Bize oluşan ulaşan olumsuz bir durum. Okulların tatil edilmesini değerlendireceğiz.” açıklamasında bulundu.


11:55
17 Ekim 2024


“DEPREMLER MAALESEF KENDİNİ HATIRLATIYOR”

Deprem ve Afet Yönetimi Uzmanı Doç. Dr. Bülent Özmen:

“Bu deprem belirli noktalara odaklanmaktan ziyade Türkiye’mizin büyük bir kısmının deprem tehlikesi altında olduğu gerçeğini bize bir kez daha göstermiş oldu. Sivas bölgesinde buna benzer deprem oluyordu. Kuzey Anadolu Fayı ve Ezinepazarı Fayı ile ilişkili Kuzey Anadolu fayının kollarına bağlı olarak bu ve buna benzer büyüklükteki depremler maalesef o bölgelerde olmakta. Bütün bunların ana şeyi 6 Şubat 2023 tarihinde asrın felaketi dediğimiz iki depremden sonra o bölgelerdeki tektonik rejimde ciddi değişiklikler oldu. Yer kabuğu farklı yönlere doğru hareket etti. Böyle olunca da bu değişik yerlerde maalesef bir yanda gerilim boşaltırken bir yanda da irili ufaklı veya büyük çaplı faylara gerilim yüklemesi yaptığı için de bu ve buna benzer depremlerle maalesef kendisini hatırlatıyor.”


11:41
17 Ekim 2024


UZMAN İSİM A HABER’DE KONUŞTU: TÜRKİYE ÇOK AKTİF

Prof. Dr. Şükrü Ersoy Sivas depremini A Haber’de değerlendirdi:  

“Bu bölgede tarihsel dönem içerisinde büyük depremler yok. 4,7 hissedilme açısından önemli bir deprem ama yıkıcı değil. Türkiye çok aktif. Malatya’daki depreme göre daha küçük bir deprem. Burası çok korktuğumuz bölgeler değil. Uzunluğu fazla olmayan büyük depremler oluşturmayacak bir fay üzerinde meydana gelen deprem diye düşünüyorum. İlk yorumum bu.”


11:39
17 Ekim 2024


SİVAS’TA 4,7 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM!

#DEPREM Büyüklük:4.7 (Mw)

Yer:Merkez (Sivas)

Tarih:2024-10-17

Saat:11:29:55 TSİ

Enlem:39.65278 N

Boylam:37.35278 E

Derinlik:10.57 km




Leave A Reply

Your email address will not be published.

Siteden backlink almak için : https://join.skype.com/invite/KPVoMIIOqxat
montenegro buy car montenegro sale car montenegro rent apartment montenegro sale apartment