Hamas lideri Yahya Sinvar öldürüldü iddiası! İsrail’den flaş açıklama

0

İsrail ordusu, Gazze Şeridi’ne düzenlendiği saldırıda Hamas Siyasi Büro Başkanı Yahya Sinvar’ın “öldürmüş olma ihtimalini” araştırdığını açıkladı. Ordudan yapılan yazılı açıklamada, Gazze’deki saldırıda 3 Filistinlinin öldürüldüğü belirtildi.

“3 KİŞİDEN BİRİ OLABİLİR”

Açıklamaya göre, İsrail ordusu ve İç İstihbarat Teşkilatı Şin-Bet (Şabak), saldırıda ölen 3 Filistinliden birinin Sinvar olup olmadığı ihtimalini araştırıyor ve kimlikler henüz doğrulanamadı.

HAMAS’TAN AÇIKLAMA YOK

Söz konusu saldırının gerçekleştirdiği binada İsrailli esirlerin olduğuna dair bir işaretin de olmadığı aktarıldı. Öte yandan Hamas’tan henüz, İsrail ordusunun değerlendirmesine ilişkin bir açıklama yapılmadı.

The Sun’ın iddiasına göre; İsrail Savunma Kuvvetleri’nden yapılan açıklamada “İsrail Savunma Kuvvetleri’nin Gazze Şeridi’nde düzenlediği operasyonda üç Hamas üyesi öldürüldü. IDF ve Şin Bet, öldürülenlerden birinin Yahya Sinvar olma ihtimalini araştırıyor. Bu aşamada militanların kimliği tespit edilemiyor.”

Hamas’ın siyasi büro şefi Yahya Sinwar’ın şehit edildiği iddia ediliyor

“HAMAS AÇIKLAMADIĞI SÜRECE İTİBAR ETMEM”

Askeri Stratejist İbrahim Keleş, A Haber canlı yayınında konu ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Keleş, “Karşımızda İsrail var. Yalan söylemeyi veya gerçekleri ters düz etmeyi başaran bu konuda çok mahir olan bir yapı var karşımızda bir örgüt var. Ben artık bunun için devlet ifadesini de pek kullanmak istemiyorum. İsrail’in hangi sözüne itibar etmeliyiz? Hamas açıklamadığı sürece doğrulamadığı sürece ben İsrail’in sözüne itibar etmem. Çünkü yalancılıkta çok mahirler. Bunlar psikolojik savaşın başka bir boyutudur. Moralleri çökertmek istiyorlar. Lider kadroyu şehit etmekle bu dava biter mi? Bitmez. İsmail Haniye’den önce de Hamas’ın liderlerinden çok şehit var.” ifadelerini kullandı.

HAMAS’TAN FLAŞ AÇIKLAMA

Hamas’tan gelen son dakika açıklamasında, “Sinvar ölmedi, İsrail algı operasyonu yapıyor” ifadeleri kullanıldı.

A Haber muhabiri İslim İstanbullu Hayfa’dan gerçekleştirdiği yayında iddialara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

İşte İstanbullu’nun sözleri:

İSRAİL’İN YAYINLADIĞI FOTOĞRAFLAR GERÇEK Mİ?

“İsrail ordusunun Sinvar’ın öldürüldüğüne yönelik bir iddiası var. İsrail basınında Sinvar’a ait olduğu iddia edilen fotoğraflar var. Ancak henüz bu resimler doğrulanmadı. İsrail Güvenlik Kabinesi de Yahya Sinvar’ın öldürüldüğü iddia ediyor. Sinvar sert tutumuyla bilinen bir lider.”

“İSRAİL ORDUSU YÜKSEK İHTİMALLE ÖLDÜRÜLDÜĞÜNÜ SÖYLÜYOR”

“Hamas tarafından bu konuda net bir bilgi paylaşılmadı. İsrail ordusu yüksek bir ihtimalle öldürüldüğünü ifade etse de bu durum henüz doğrulanmadı. Sinvar’ın Gazze’nin güneyinde öldüğü paylaşılıyor.”

YAHYA SİNVAR KİMDİR?

Hamas Siyasi Büro Başkanlığına seçilen Yahya Sinvar, 29 Ekim 1962 tarihinde Gazze Şeridi’nin güneyinde yer alan Han Yunus Mülteci Kampı’nda dünyaya geldi.

Tıpkı İsmail Heniyye gibi aslen 1948’de İsrail’in işgal ettiği topraklarda kalan Askalan (Aşkelon) kentinden olan Sinvar, yüksek öğrenimini Gazze İslami Üniversitesi Arap Dili ve Edebiyatı Bölümünde tamamladı.

İsrail tarafından, ilk defa 1982 yılında tutuklanan ve 4 ay hapis yatan Sinvar, 1985 yılında “gizli bir örgüt kurmak” suçundan ikinci kez tutuklandı.

Sinvar, 1988’de İsrail tarafından tutuklandığında 4 kez ağırlaştırılmış hapis cezasına mahkum oldu ve 23 yıl hapis yattıktan sonra serbest bırakıldı.

Hamas’ın Mısır aracılığıyla İsrail ile 11 Ekim 2011’de yaptığı esir takası anlaşması çerçevesinde serbest kalan Sinvar, Hamas’ın siyasi bürosuna üye oldu.

Sinvar, 2017’de Hamas’ın Siyasi Büro Başkanı seçilen İsmail Heniyye’nin yerine Hamas’ın Gazze’deki Siyasi Büro Başkanı görevine geldi.

Arap basınında Mayıs 2021’de çıkan haberlerde, Sinvar’ın İsrail hava saldırısından kurtulduğu belirtildi.

Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları’nın ilk kurucularından sayılan Sinvar, aynı zamanda Hamas’ın güvenlik ve davet teşkilatı olarak isimlendirilen Mecd Gücü’nün de kurucusu.

Hamas’ın güvenlik sorumluluklarını üstlenen Sinvar, basında çokça yer almayan isimlerinden biri olarak biliniyor.

Uluslararası Adalet Divanı (UAD) Başsavcısı Karim Khan, geçen mayıs ayında yayımladığı bir videoyla UCM’nin 1 nolu Ön İnceleme Dairesi’nden Sinvar için tutuklama kararı çıkarılmasını talep etti.

İsrail, Hamas’ın yeni lideri olan Sinvar’ı 7 Ekim’deki Aksa Tufanı operasyonunun “bir numaralı sorumlusu” olarak gösteriyor.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Siteden backlink almak için : https://join.skype.com/invite/KPVoMIIOqxat
montenegro buy car montenegro sale car montenegro rent apartment montenegro sale apartment