Mahkeme ’Türbülans Çiğdem’ hakkında ilk kararını verdi: Zorla getirilecek

0


İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nın hazırladığı iddianameye göre, Çiğdem İlgün kendisi ile aynı okulda öğretmenlik yapan Sema T.’ye bir çip ürettiğini ve yatırımcı aradığını söyledi. Arkadaşına güvenen ve inanan Sema T. 110 bin lira parayı arkadaşının banka hesabına havale etti. Ancak vaat edilen yatırım geliri gelmeyince, “Öğretmen arkadaşım yeni bir çip üreteceğini söyleyerek beni kandırdı” diyerek şikayetçi oldu.

Çiğdem İlgün. (Fotoğraf: Takvim.com.tr Fotoğraf Servisi)


“DOLANDIRMAK AMACINDA DEĞİLDİM”

Öğretim görevlisi olarak Sema T. ile aynı okulda fizik dersi verdiğini söyleyen Çiğdem İlgün, uçaklarda türbülansa girmeden önce türbülansı algılayan bir çip şeklinde cihaz ürettiğini ve Kanada’da bulunan Waterloo Üniversitesi’ne bağlı bir havayolu şirketiyle ortak olarak projeyi yaptığını öne sürdü. 2022 yılının aralık ayında Kanada’da seri üretime başlandığını öne süren İlgün, haklarını Kanada’ya devrettiğini ve karşılığında alacağı 27 milyon dolarlık ödemenin miktarın yüksek olması nedeniyle Amerika’da takıldığını iddia etti. Parası gelmediği için birçok kişiden projeye yatırım amaçlı aldığı tutarları ödeyemediğini, kimseyi dolandırmak gibi bir amacı olmadığını belirtti.

İlgün, türbülansı algılayan bir çip şeklinde cihaz ürettiğini iddia etti. (Fotoğraf: Takvim.com.tr Fotoğraf Servisi)


DOLANDIRICILIKTAN HAPSİ İSTENDİ, MAHKEMEYE DE GELMEDİ

Sabah’ta yer alan habere göre; Projeye ilişkin tüm bilgi ve belgeleri dosyaya sunacağını söyleyen Çiğdem İlgün dosyaya hiçbir belge ve bilgi sunmadı. Savcılık, İlgün’ün uçaklarda türbülansı önleyici çip üreteceğini söyleyerek hileli yollarla arkadaşını kandırdığını belirtti.”Dolandırıcılık” suçundan 5 yıla kadar hapsini istedi. Davanın ilk celsesi görüldü. Çiğdem İlgün duruşmaya çağrılmasına rağmen gelmedi.

ZORLA GETİRİLECEK

Mahkeme İlgün hakkında zorla getirilme kararı çıkarılmasına karar verdi. Duruşma ertelendi.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Siteden backlink almak için : https://join.skype.com/invite/KPVoMIIOqxat
montenegro buy car montenegro sale car montenegro rent apartment montenegro sale apartment