“Kurşun Geçirmez Düşler” sergisinde dikkat çeken Emine Erdoğan portresi: Gözyaşlarınız bize ulaştı

Televizyondan Erdoğan’ı izleyen Gazzeli Maysa Yousuf’un, “Sayın Hanımefendi, gözyaşlarınız bize ulaştı” notuyla Emine Erdoğan’ı resmettiği portre de bir diğer sembolik eser olarak sergide dikkat çekiyor.

Sergi 29 Ocak tarihine kadar ziyarete açık olacak.

Öte yandan; Emine Erdoğan, “Kurşun Geçirmez Düşler: Gazzeli Çocuk Ressamlar Sergisi” ile ilgili sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı:

Düşlerinde dahi bombalar, silahlar, keder ve gözyaşı olan çocukların adı Gazze…

Geçmişte olduğu gibi bugün de İsrail zulmünden en çok etkilenen kesim yine masum yavrular oluyor. Onlara ölümü veya yaşarken ölü olmayı reva görenler karşısında suskunluğunu sürdüren uluslararası topluma uyanış çağrımız devam ediyor.

İletişim Başkanlığımızın koordinesinde hayata geçirilen “Kurşun Geçirmez Düşler: Gazzeli Çocuk Ressamlar Sergisi” işte bu çağrının acı bir yansıması.

“TÜM VİCDANLARDA YANKI UYANDIRMASINI DİLİYORUM”

Bugünkü insanlık trajedisini 2009 yılında, en yalın ve çarpıcı halleriyle resmeden, ne yazık ki birçoğunun şehit düştüğü Gazze’nin çocuk ressamlarını rahmetle anıyorum.

Maysa Yousuf gibi insanlığın geleceği olan çocuklara gözyaşlarımızla birlikte bir gün, barışı ve huzuru da ulaştırmayı ümit ediyorum.

Minik yüreklere hapsolmuş duyguların feryadı olan 266 eserin, tüm vicdanlarda yankı uyandırmasını diliyorum.


Düşlerinde dahi bombalar, silahlar, keder ve gözyaşı olan çocukların adı Gazze…Geçmişte olduğu gibi bugün de İsrail zulmünden en çok etkilenen kesim yine masum yavrular oluyor.Onlara ölümü veya yaşarken ölü olmayı reva görenler karşısında suskunluğunu sürdüren uluslararası… pic.twitter.com/IPuTL3J6S3
— Emine Erdoğan (@EmineErdogan) December 29, 2023

Siteden backlink almak için : https://join.skype.com/invite/KPVoMIIOqxat
montenegro buy car montenegro sale car montenegro rent apartment montenegro sale apartment