Türkiye bant daraltma mı uygulanıyor, internet neden yavaş? BTK bant daraltma nedir, nasıl yapılır? 23 Ekim 2024 Youtube, Twitter, Instagram, Facebook, Telegram erişim sorunu

0


Ankara’nın Kahramankazan ilçesinde yer alan Türk Uçak Sanayii Anonim Ortaklığı (TUSAŞ) tesisine bugün gerçekleştirilen terör saldırısı sonrası, bazı sosyal medya platformlarına erişimde sorunlar yaşanmaya başladı.

Fotoğraflar: AA

Sosyal Medya Platformlarına Erişim Kısıtlandı

X (eski adıyla Twitter), Facebook ve Instagram gibi popüler sosyal medya platformlarına kullanıcılar 17:50 itibarıyla erişim sağlayamamaya başladı. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından ise henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Kullanıcılar VPN’e Yöneldi

Kısıtlamaların ardından sosyal medya platformlarına erişmek isteyen kullanıcıların VPN gibi alternatif yöntemlere başvurduğu gözlendi. Ancak resmi makamlar tarafından alınan kararların gerekçelerine dair henüz bir bilgi paylaşılmadı.

RESMİ AÇIKLAMA BEKLENİYOR

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile BTK’dan erişim sorunu ve bant daraltma uygulamasına dair bir açıklama yapılması bekleniyor. Yetkililerin önümüzdeki saatlerde olayın seyrine ilişkin daha ayrıntılı bilgi vermesi bekleniyor.

Bant genişliği, bir web sitesinin aynı anda ne kadar kullanıcıya hizmet verebileceğini belirleyen kapasiteyi ifade eder. Yüksek bant genişliğine sahip web sitelerine erişim daha hızlı ve sorunsuz olurken, düşük bant genişliği olan sitelere giriş yapmak zorlaşabilir. Ancak bazen bant genişliği yeterli olmasına rağmen, bilinçli olarak bant daraltma (bandwidth throttling) uygulanabilir.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Siteden backlink almak için : https://join.skype.com/invite/KPVoMIIOqxat
montenegro buy car montenegro sale car montenegro rent apartment montenegro sale apartment