Spor yazarları Beşiktaş’ın Lyon galibiyetini yorumladı! O oyuncuya şapka çıkardılar: Islıklayanlar utanır mı?

0








Spor yazarları, UEFA Avrupa Ligi’nin 3. haftasında Beşiktaş’ın deplasmanda Lyon’u ile 1-0 yendiği karşılaşmayı değerlendirdi.









ALİ GÜLTİKEN- Taktik disipline sadakat vardı
Lyon, çok önemli forvet oyuncularına sahip. Lacazette, Nuamah, Benrahma, Cherki çok yaratıcı oyuncular. Hem bire birde çok iyiler hem de dar alanı çok iyi oynayabiliyorlar. Geniş alan kontraya dönüldüğünde burada da çok hareketli oyuncular. Öndeki üçlü, birbirine çok benzeyen futbolcular olmalarının avantajını saha içinde sürekli yer değiştirerek kullandı. Beşiktaş karşısında Lyon, özellikle ilk yarıda bu oyuncularla etkili oldu.









Beşiktaş’ın özellikle topa sahip olduğunda oyun temposunu düşürme ve dengeleme stratejisi belli ölçüde başarılı oldu. Fakat oyunun bu bölümündeki en büyük başarı Ersin’e ait. Büyük takdiri hak etti. Oyunun her iki yarısında yaptığı mükemmel kurtarışlar, Beşiktaş’ı skor olarak oyunda tuttu. Şampiyonluk yaşamış bir kaleci olarak yaşı genç olsa da tecrübesini konuşturdu. İkinci yarı Beşiktaş, çabuk geçiş stratejisini yürürlüğe koyduğu andan itibaren oyun dengesi istediği noktaya geldi. Savunma bloğunda yine doğru şekilde durdu, özellikle ceza sahası civarındaki savunma dizilişi ve organizasyonu mükemmeldi. Bir yandan bunları yaparken diğer yandan da beklediği çabuk çıkış fırsatlarını peş peşe yakalamaya başladı. Rafa-İmmobile ve Gedson üçlüsü inisiyatif alıp hem atakları organize ettiler hem de Beşiktaş’ın ihtiyacı olan skoru buldular. Bu seviyeler hem mücadele hem de taktik disipline sadakat ister. Beşiktaş hem işin bu yönünü doğru yaptı hem de kazanma adına düşündüklerini sahada uyguladı. Bundan iyisi Şam’da kayısı…

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Siteden backlink almak için : https://join.skype.com/invite/KPVoMIIOqxat
montenegro buy car montenegro sale car montenegro rent apartment montenegro sale apartment