Sosyal

EYT’li ve yeni emekliye zam! Kim ne kadar alacak? Faruk Erdem A Haber’de anlattı


Emekli olacak EYT’linin maaşı da artıyor. Kim ne kadar alacak? Takvim Gazetesi Ekonomi Müdürü Faruk Erdem, A Haber canlı yayınında konu ile ilgili detayları aktardı.


ahaber.com.tr – Özel Haber


Giriş Tarihi: 02.02.2024 10:19
Güncelleme Tarihi: 02.02.2024 10:20










Takvim Gazetesi Ekonomi Müdürü Faruk Erdem, A Haber canlı yayınında vatandaşların merak ettiği soruları yanıtladı. İşte o açıklamalardan satır başları;

GALERİ DEVAM EDİYOR










“EN ÇOK BU SORULUYOR” Şu anda emeklilere yüzde 49,25’lik bir artış yapıldı. Bunun 37,57’si enflasyon, 11,68’i de refah payı olarak verildi.
Fakat en çok şu soruluyor; Ben 2024 yılı içerisinde emekli olacağım, henüz emekli olmadım. Benim maaşım hesaplanırken bu artışlar hesaba katılacak mı? Bunun cevabı evet.










BÖYLE HESAPLANACAK Bu yıl 1-2 milyon EYT’li daha emekli olacak. Dolayısıyla bu arkadaşlarımızın ve normal şartlarda emekli olan diğer emeklilerimizin maaşları hesaplanırken aynen hangi kurumdalarsa yüzde 49,25’lik artış hesaba katılarak maaşlar hesaplanacak.










Diyelim ki bu arkadaşlarımız temmuz ayından sonra emekli olacaklar. Bu kez 2024’ün temmuzunda yapılacak artış da hesaba katılacak.










2024 yılı içinde ne zaman emekli olursanız o sizin emekli olacağınız ana kadar ve sonrasında yapılan bütün artışlar size de uygulanacak. Yapılan zamlar da maaşlarına ekleniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir