Sosyal

Esnafmz, Trkiye ve dnyann her yerine ticaretini gl bir ekilde yapabilecek



Kurum, Baakehir’de bulunan stanbul Gda Toptanclar ars’nda (GTOT) faaliyet gsteren esnafla bir araya geldi.Burada konuan Kurum, riskli konutlarda olduu gibi esnaf ve i yerleri iin dnm zorunluluun olduunu syledi.ardaki toplam 1100 esnafn stanbul’un ekonomisine ve istihdamna hizmet verdiini belirten Kurum, “Tesisimiz rnek bir dnm modeliyle, ticari dnmn stanbul Baakehir’de, 1100 bamsz blmn ieren projesiyle, Avrupa’nn en byk gda toptancs ss vazifesi gryor. Ayn zamanda rnek bir dnm projesi olarak gzler nnde.” diye konutu.Murat Kurum, stanbul’un sanayisini depreme kar korumak zorunda olduklarn dile getirerek, lokomotif ehir stanbul’un, ekonominin nc ehri olduuna deindi.Kurum, stanbul’un retimini devam ettireceklerini aktararak, “stanbul’un nc evre yolu gzergahnda yeni 6 tane lojistik merkez kuracaz. Bu merkezlerde lojistik rnlerimizi balayacaz. ehrin iindeki yzde 25 ar vasta trafiini ehrin eperlerine, ehrin kuzeyine alm olacaz. Bir taraftan trafii rahatlatrken dier taraftan da vatandamzn, esnafmzn bu alanda ok daha rahat i yapmasna imkan salayacaz. Bunun iin de lojistik merkezlerimizi, lojistik kylerimizi ok ok nemsiyoruz. Yine bu projemizi besleyecek stanbul Havaliman’nn hemen yannda bir lojistik liman kuruyoruz. Hem lojistik kylerimizle hem de limanmzla esnafmz, Trkiye’nin her yerine, dnyann her yerine ticaretini ok daha gl bir ekilde yapabilecek.” ifadelerini kulland.”CHP BELEDYECL TARAFINDAN 5 YILDIR HMAL EDLENLERN TM ENDELERN BZ GDERECEZ”BB Bakan aday Kurum, 1 Nisan’da greve geldiklerinde stanbul’daki gda toptanclarnn tm taleplerini yerine getireceklerini kaydetti.Kurum, mevcut BB ynetimin, i insanlarn ve esnaf ihmal ettiini ifade ederek, yle devam etti:
“CHP belediyecilii tarafndan 5 yldr ihmal edilen i insanlarmzn, sanayicilerimizin, esnafmzn, ii ve emeki kardelerimizin tm endielerini biz gidereceiz. Mevcut BB ynetimi tarafndan stanbul’un ticaretine, ekonomisine, emekilerine kar oluturulan o zmszlk ortamn gelsin grsnler. Bekledikleri o hizmeti alamadklarn grecekler. Geriye dnp baktklarnda 5 ylda stanbul’da herhangi bir eser retme, dediklerinin aksine buradaki esnafn huzursuzluunu, mutsuzluunu grecekler.” MURAT KURUM, AHNTEPEL VATANDALARIN TALEPLERN DNLEDKurum, program knda kendisini bekleyen, ahintepe Mahallesi’nde oturan vatandalarla bir sre grt.Mahalledeki imar plan deiiklii nedeniyle maduriyet yaadklarn aktaran baz vatandalarn sorularna cevap veren Kurum, “Drt yl nce Baakehir’de, ahintepe’de vatandamz bizden ‘Sayn Bakan’m biz burada parsel baznda, ada baznda dnmek istemiyoruz. Bizim parsellerimiz kk, yeni bir imar plan yapn.’ dedi. Biz de ‘1 yl ierisinde sizin bu imar plannz yapacaz’ dedik. Gittik, 1 yl ierisinde sizin imar plannz gerekletirdik, planlarnz yaptk, imar uygulamanz yaptk.” ifadelerini kulland.Kurum, imar uygulamasyla baz vatandalarn Arnavutky’e gittiini belirterek, yle konutu:
“Sonra ‘kendi mahallesinde, kendi yerinde yaamak istiyor’ dediler. Sonra o imar uygulamasn yeniledik. ahintepe’deki vatandamz, sehven de olabilir, hata da olabilir ama ahintepe’ye getirdik. mar plan onayland. Burada ahintepe’de, kendi evini, kendi arzusu ierisinde ister kendisi, ister TOK’yle, ister belediyeyle, kimle yapmak isterse bunu yapsn istedik. Ondan sonra bu plan yaptk. Bu plan erevesinde de imar uygulamas tamamland, ilk inaatlara da baland. Belediyemiz orada vatandamzla anlat. Orada 2 ile 3 parselde Baakehir, belediye olarak inaatlar yrtyor. Dier parsellerde vatandamz ister kendisi, ister zel sektrle, ister TOK’yle, bakasyla kimle yapmak isterse zgrdr, serbesttir. Orada evlerin dnmn istiyoruz.”mar planndaki kesintinin yeil alan, okul ve yol iin yzde 26 olduunu aktaran Kurum, unlar kaydetti:”Normalde 45’e kadar kesilmesi gereken kesinti yzde 26 olarak kesildi. O yzde 26 ile alakal, okul olsun, yol olsun, kre olsun diye yaplm i. Burada vatandamz evini yapmak istiyor, serbesttir arkadalar. Baakehir Belediye Bakanmz burada. Bavuran, imar planna gre kendi inaatn yapmak isteyen her bir vatandamz evini yapabilir. Bu sylediimin sz de senedi de benim. Bu hafta sizi Bakan’m davet edecek, sizlerin taleplerini teker teker dinleyecek. Varsa bir eksik, varsa bir kusur, Baakehir Belediyesi ve Bakanln yapmas gereken, hepsini hep beraber not alacaz. O notlarn zerinden de bundan nce nasl sz verip o imar plann biz gerekletirdiysek, orada davulla, zurnayla o plan nasl yaptysak biz yine aynsn yapacaz. Bakanm ahintepe’de vatandamz dinleyecek, notlar alacak, nerede ne dzenleme yaplmas gerekiyorsa beraber takip edeceiz.”Vatandalar, Kurum’un kendilerini dinlemesi ve sorunlarnn zleceini bildirmesinden duyduu memnuniyeti dile getirdi.FABRKADA ALIANLARLA BR ARAYA GELDCumhur ttifak’nn BB Bakan aday Murat Kurum, Baakehir’de kadn alanlara istihdam salayan, elektrik malzemeleri reten bir fabrikay da ziyaret etti.Fabrikay gezen Kurum, kadn alanlar emeklerinden tr tebrik etti, fabrikadaki makineleri inceleyerek retim aamas hakknda bilgi ald.Fabrikann sevkiyat blmlerini de gezen Kurum, burada alanlarla hatra fotoraf ektirdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir