Sosyal

Cumhur İttifakı ABB Başkan adayı Turgut Altınok dev projelerini tek tek anlattı

“HEPİMİZ KARDEŞİZ, HEPİMİZ TÜRKİYEYİZ”

Selahattin Demirtaş bırakılmalı diyor. ‘Bırakılsın, Meclis’e girsinler, yol bulunsun’ deniyor. 6-8 Ekim olaylarında bir sürü insanımız olsun. Orayı teşvik eden Selahattin Demirtaş’tır. Diyarbakır meydanında Atatürk’ün heykellerini gösterip ‘Bu heykelleri yıkacağız, yerine İmralı’dakinin heykellerini dikeceğiz’ diyen lafı var. Peki Atatürk’ün partisi nasıl olabilir böyle. Sonra İzmir’de gitti ‘İHA, SİHA, TGC Anadolu geminizi alıp 14 Mayıs’tan sonra gideceksiniz’. Bizim gidecek vatanımız yok. Bir tek vatanımız var Türkiye Cumhuriyeti. Bu Bayraktar Ailesi’ni tebrik ediyorum. Devlet Üstün Hizmet Ödülü verilmesi lazım bu aileye. Şimdi bütün dağların tamamında olması gereken Türk bayrağımız dalgalanıyor. Bütün mağaralar, eğitim kampları tarumar edildi. TGC Anadolu gemimiz gururumuz. Bir Türk milliyetçisi, Atatürkçü bu kelimeleri söyleyemez. Bu ülkede hepimiz kardeşiz. Türk, Kürt, Alevi, Sünni. Hepimiz kardeşiz, hepimiz Türkiyeyiz. Ayrım yapan vatan haini, kalleştir. Vatan ayrı bir şey, devlet ayrı bir şey, üniter yapı ayrı bir şey. Bu üniter yapıyı savunuyorum. 6-8 Ekim olaylarından sonra Doğu ve Güneydoğu’daki vatandaşlarımız birlik ve beraberliğin yanında yer almıştır. İsyana teşvik edilmiştir ama oyunlara gelmemiştir. Nevruz’da Selahattin Demirtaş ‘Hadi Sur’a yürüyoruz’ dedi. 250 kişiye düştü. PKK birçok Kürt vatandaşımızı öldürmüştür. Doğu ve Güneydoğu’nun kalkınmasını önlemiştir. Bunlar Türkiye’yi Irak, Suriye, Libya yapmak istemiştir. Bizim Doğu ve Güneydoğu’daki vatandaşlarımız bu oyunlara gelmediler. PKK ayrı Kürt vatandaşımız ayrı. Doğu’da, Güneydoğu’da birçok hizmetimiz var.

“GÖREVE GELİR GELMEZ AYRIM YAPTI”

Türk milleti prangaları söküp atmış millettir. Ankara Seymenler şehridir. Atatürk’ü karşılayıp ‘Atam seni karşılamaya, vatan uğrunda ölmeye geldik’ diyor. Mevcut başkan herkesi tehdit ediyor. ‘Hizmet almak istiyorsanız CHP’yi seçin’ diyor. Göreve gelir gelmez ayrım yaptı. Hiçbir yere hizmet yapmadı. Şentepe’ye gittim ‘Büyükşehirin yaptığı bir şey varsa Allah için söyleyin’ diyorum. Bir gün beni Tunceli Belediye Başkanı aradı, geçmiş dönem için söylüyorum. İsmi Hasan’dı. Bana dedi ki ‘Başkanım CHP’liyim. CHP’li belediyelerden araç istedim alamadım. Cemevi ile mezarlığın arası 2 kilometre. Senden bir cenaze arabası istiyorum, istersen ver istersen verme’. Dedim ki ‘Başka hiçbir şey söyleme, Tunceli Belediyesi ile Keçiören Belediyesi’ni kardeş kararı al’ dedim ve öyle oldu. Cenaze arabasını gönderdim.

“ZAMANI GELDİĞİNDE MAL VARLIĞIMI İLAN EDECEĞİM”

94 yılında aday olduğumda bir gazetenin manşeti ‘Ankara’nın en zengin belediye başkanı’ diye. Mal bizim değil Allah’ın, biz emanetçisiyiz. Altınok’un mal varlığı, belediye başkanı olmadan önce. Belediye başkanı mal varlığını verirler. Mal varlığım belediye başkanlığımın öncesinde. Belediye başkanlığına baktığımızda kayıp var. Benim arabam belediyenin önünde durur, özel işim varsa kendi arabama biner giderim. 20 yıl görev yapıyorum, belediyenin kasasından 1 kuruş seyahat param, 1 kuruş harcırah yoktur. Hanımım, çoluğum çocuğum 20 yıl makam arabama binmemiştir. 20 yıldır 1 metre kare yeşil alan ne ticarete ne konuta çevrilmiştir. Türkiye’de en çok parkı olan belediye Keçiören Belediyesidir, spor salonu olan Keçiören Belediyesi’dir. 5 yılda Ankara Büyükşehir’in bir tek spor salon yapmamıştır. 4,5 yıldır ABB buz patenini açamadı. Biz Ovacık’ta 6 ayda buz pateni yaptık. Ankara’dan çocuklar Keçiören’e patene geliyor. Kaskını, patenini biz veriyoruz. Mal varlığımı açıklayacağım. Kendim istediğim zaman açıklayacağım. Kimse alınmasın belediye başkanlığı maaşıyla ev aldım, Londra’dan ev aldım. Londra’da evim falan yok, çocuklarım şirketi de yok. Londra’da belediye başkanlığı maaşıyla ev alamazsınız. Londra’da kimin evi varsa ona sorun. Altınok’un neyi varsa Türkiye sınırlarındadır. Başka bir kıblegahımız yoktur. Mal varlığımı açıklayacağım. Belediye başkanı olana kadar avukatlık yapıyorsun, Londra’dan ev aldın mı, alabildin mi?

“YARDIM LAFINDAN HİCAP DUYUYORUM”

Altınok’un büyükşehir belediye başkanından daha çok köylerde hizmetim vardır. İlçelerin hepsine soruyorum, büyükşehirin yaptığı hiçbir şey yok. ABB Yavaş’tan önce bütçesinin yüzde 8’ini yardımlara veriyordu. Şu an bu 4’e düşmüştür, 3.7’dir. Ama bu yardımlar, destekler yeterli değildir. Yardım lafından hicap duyuyorum. Yıllardır bunu yapıyoruz. Bunları televizyonda söylemedik. Bir tane çocuğumuza mont verirken fotoğrafımız yoktur. 2500 TL para vereceğiz. İsteyen ihtiyacını karşılasın. 400 TL’yi 2500 TL’ye çıkarıyoruz. Emeklimize her ay 5000 TL vereceğiz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir