Sosyal

Türklerin koz helvası Avrupalıların nugası: Tam kıvamında koz helvası tarifi

Koz helvası, özellikle Türkiye’de yaygın olarak tüketilen geleneksel bir şekerlemedir. Avrupa’da nuga olarak bilinir. Ceviz, bal, şeker ve yumurta akı gibi malzemelerle yapılır. Oldukça lezzetli bir atıştırmalıktır. Ancak koz helvasının kıvamını tutturmak zordur. Özellikle şekli bozulabiliyor. Bizlerde sizin için tam kıvamında koz helvası tarifini verdik…Koz helvası tarifi Malzemeler:2 yumurta (sadece akını kullanıyoruz)1 su bardağı şeker1/2 su bardağı bal1 su bardağı fıstıkHazırlanışı:Tuzsuz fıstıkları kabuklarından ayırıp, ikiye bölünTavada 2-3 dk çevirin(Fıstık yerine ceviz, fındık gibi kuruyemiş koyabilirsiniz.)Şekeri ve balı tavada kısık ateşte pişirin.Bu sırada 2 yumurta akını tabaktan dökülmeyecek kıvama gelene kadar çırpın. (yaklaşık 2-3dk)Şekerle bal iyice eriyip piştiğinde yumurta akını 3 parçada ilave edin, iyice karıştırın. 1-2 dk daha ocakta kalsın. (tekrar mikserden geçirebilirsiniz pürüzsüz kıvam almalı)Yapışkan bir hal alacak.Önceden hazırlanan fıstıkları da ilave edip, hızlıca karıştırın.Malzemeyi aktaracağınız kalıbın altını mutlaka yağlı kağıt ya da streç filmle kaplayın ve biraz sıvı yağ sürün.Dolapta 3 saat kadar bekletiyoruz.Dilimleyip servis edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir