KURBAN BAYRAMI TARİHLERİ 2024: Kurban Bayramı ne zaman, kaç gün tatil olacak? Ramazan Bayramı sonrası merak edildi!

0

KAYNAKCnnturk.comKurban Bayramı tatilinin 2024’te hangi günlere denk geldiğini öğrenmek isteyenler arama motorlarında yaptıkları sorgulamalara hız verdi. Ramazan Bayramı sona erdi. Birçok vatandaş 15 Nisan 3024 Pazartesi günü iş başı yapacak. Hicrî takvime göre Kurban Bayramı, Zilhicce ayının 10. gününden itibaren 4 gün idrak edilecektir. İşte 2024 Kurban Bayramı tarihleri…KURBAN BAYRAMI NE ZAMAN?Kurban Bayramı 16 Haziran Pazar günü başlayacak.Kurban Bayramı’nın 4. günü ise 19 Haziran 2024 Çarşamba.KURBAN BAYRAMI TARİHLERİ 2024Kurban Bayramı Arefesi: 15 Haziran 2024 Cumartesi
Kurban Bayramı 1. Gün: 16 Haziran 2024 Pazar
Kurban Bayramı 2. Gün: 17 Haziran 2024 Pazartesi
Kurban Bayramı 3. Gün: 18 Haziran 2024 Salı
Kurban Bayramı 4. Gün: 19 Haziran 2024 ÇarşambaKURBAN BAYRAMI NEDİR?İslam dünyasında büyük bir sevinç ve dayanışma içerisinde kutlanan Kurban bayramı Hicri takvime göre Zilhicce ayının 10.gününden itibaren 4 gün kutlanır. Diğer bir anlatımla Hicri takvime göre Zilhicce ayının 10. gününde başlayan Kurban Bayramı 4 gün devam eden bir bayramdır. Zilhicce ayının 9. gününe “Arife Günü” denmektedir. Bayramdan bir önceki gündür. Zilhicce ayının onuncu, on birinci ve on ikinci günlerine ise “Eyyam- nahr” denir.
Kurban bayramı ayrıca Müslümanların her yıl “Hac ” görevlerini yerine getirdikleri vakittir. Hac, Mekke’ye gidilmek suretiyle ve Kabe’nin tavafını da kapsayan bir ibadettir. Hac farizasını yerine getirmekte olan Müslümanlar kurbanlarını da Mekke’de keserler. Kurban bayramı dünyanın her yerinde yaşayan Müslümanlar tarafından aynı anda büyük bir coşku ile kutlanır.KURBAN BAYRAMI’NIN ANLAM VE ÖNEMİKurban Bayramı Hz. Muhammed döneminde de aynı coşku ve sevinç içerisinde kutlanmıştır. Hz. Peygamber sahabeye bayramın ruhunu, manasını anlatarak ve bizzat eda ederek göstermeye çalışmıştır.
“Kurban” sözcüğü İslami bir terim olarak “Allah’a yaklaşmak, Allah’ın rızasını elde etmeyi” ifade eder. Hz. İbrahim kıssasında da zaten anlatılan tam olarak budur. Kulun, Allah’a teslimiyeti ve tereddütsüz uğruna bir şeyleri feda edebilmesidir. 

Leave A Reply

Your email address will not be published.

File not found.