Sosyal

Siyonist lobi üniversitelere savaş açtı! ABD’li ünlü yahudi profesör isyan etti: Kirli paranızı alın ve defolun!

Rowan’ın adı, ABD basınında, Amerikan-İsrail Kamu İşleri Komitesi (AIPAC) ve İsrail İçin Demokratik Çoğunluk adlı kuruluşların da dahil olduğu lobi gruplarının, İsrail’e para ve silah gönderilmesi için ABD’li siyasileri markaja alan ekiptekilerden biri olarak geçiyor.

Bu kapsamda lobi gruplarına bağışta bulunan bazı milyarderlerin isimleri de öne çıkıyor. Bu isimler arasında, New England Patriots ve Kraft Group Üst Yöneticisi Robert Kraft, Apollo Üst Yöneticisi Rowan, risk sermayedarı Gary Lauder, koruma fonu yöneticileri Daniel Loeb ve Paul Singer, Home Depot kurucularından ve İsrail Demokrasi Enstitüsü kurucu başkanı Bernard Marcus yer alıyor.

Ayrıca Rowan, İsrail’de yayın yapan Jerusalem Post gazetesi tarafından dünyada 2021’in en etkili 50 Yahudisinin yayımlandığı listede Apollo’nun kurucularından Harris ile 31’inci sırada yer aldı.

AIPAC’ın bazı etkinliklerinde ve komitelerinde yer alan Rowan, United Jewish Appeal (UJA) New York Federasyonu’nun da yönetim kurulu başkanlığını yapıyor. UJA, tüm dünyadaki ve New York’taki Yahudilerin himaye edilmesi üzerine çalışıyor.

UJA’nın 5 Aralık’ta düzenlenen ve Rowan’ın da konuşmacı olarak katıldığı bağış etkinliğinde 45 milyon dolar toplandı.

Rowan’ın da öncülük ettiği UJA’nın 6 Kasım’da New York’ta düzenlenen “İsrail’le dayanışma” adlı yürüyüşünde de 150 milyon dolar bağış toplandı.

Mali ve siyasi açıdan ABD’de etkili önde gelen isimlerden Rowan, Magill’in 22-24 Eylül’de Filistin edebiyat festivalini iptal etmeyi reddetmesi ve ABD Kongresi’ndeki ifadeleri üzerine bağışçıları, Magill istifa edinceye kadar üniversiteden desteklerini kesmeye çağırdı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir