Bulgur pilavının lezzetini 2’ye katlayan öneri. Adana’da ustalar böyle pişiriyorlar
Tüm bu ipuçlarına dikkat ederek, bulgur pilavının lezzetini 2’ye katlayabilir ve Adana mutfağının eşsiz lezzetini sofranıza taşıyabilirsiniz.
Adana mutfağının eşsiz lezzetlerinden biri olan bulgur pilavı, yapımında ustalık gerektiren bir tarif olarak bilinir. Ancak bulgur pilavının lezzetini katlamak isteyenler için bir önerimiz var. Adana’da bulgur pilavını ustaların nasıl pişirdiğine dair ipuçları bulduk ve sizinle paylaşmak istiyoruz.
CİĞERLİ BULGUR PİLAVI İÇİN GEREKLİ MALZEMELER:2 su bardağı pilavlık bulgur
250 gram kuzu ciğeri (dana ya da tavuk da olabilir)
1 adet kuru soğan
3 diş sarımsak
3 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
2 su bardağı su
Kimyon
Karabiber
TuzTARİFİ
Ciğeri temizleyin ve küçük küpler halinde doğrayın. Ardından bir kez daha sudan geçirin ve kağıt havlu ile fazla suyunu alıp kurulayın.
Ciğerleri bir tavaya atın. Dilerseniz üzerine biraz tereyağı da atabilirsiniz.
Ciğerleri tavada ayrıca pişirin.
Pilav tenceresine tereyağı ile sıvı yağ koyun.
Soğanı küçük parçalar halinde doğrayın ve sarımsakları iyice ezin.
Eriyip kızdırdığınız yağın üzerine soğanla sarımsakları atın.
Soğan ve sarımsaklar kavrulduktan sonra bulgurları üzerine atın ve biraz çevirin.
Üzerine, arzu ettiğiniz miktarda tuz atın ve karıştırın.
Ardından 2 su bardağı suyu bulgurların üzerine ekleyin ve suyu çekene kadar ağzı kapalı olarak pişirin.
Bir yandan ciğerleri de pişirmeye devam edin.
Altını kapamadan önce kimyon ve karabiber serpin. Biraz çevirdikten sonra altını kapatın.
Pilav suyunu çektikten sonra ciğerleri pilava ekleyin ve bulgurları ezmeden karıştırın.
Pilavı, kısık ateşte 5 dakika kadar ciğerlerle pişirdikten sonra altını kapatın.
Dilerseniz, pilavla ciğeri ayrı pişirdiğiniz için servis ederken de ikisini bir araya getirebilirsiniz.
Pilavı soğumadan servis edin.
Yanına naneli bir ayran ve soğan salatası yapabilirsiniz. Böylece 3 çeşitle harika bir sofra oluşturabilirsiniz.
En kısa zamanda ciğerli bulgur pilavını denemelisiniz.
Afiyet olsun!Kaynak: aksam.com.tr, youtube.com