Evde badem sütü nasıl yapılır? Badem sütü buzdolabında kaç gün saklanır?

0

KAYNAKCnnturk.comBadem sütü rengi, kıvamı ve tadıyla herkesi memnun ediyor. Marketlerde satılan badem sütünü almak kolay olsa kendi evinizde doğal olarak badem sütü elde etmek için haberimizdeki adımları uygulayabilirsiniz.Badem sütü tarifi için malzemeler:Evde badem sütü yapmak için ihtiyacınız olan sadece 1 su bardağı çiğ badem ve 1 litre içme suyu. Bunun dışında arzu ederseniz badem sütünüzün lezzetini çeşitlendirmek için tarçın, kakao, bal, pekmez gibi malzemelerden de faydalanabilirsiniz.Evde badem sütü nasıl yapılır?-Öncelikle bademleri 1-2 dakika kaynar suda bekletip kabuklarını yumuşatın ve soyun.-Ardından soyduğunuz bademleri soğuk suya alıp en az 12 saat bekletin. Bekleme süresini 24 saate kadar uzatabilirsiniz.-Bademleri ve içinde beklettiğiniz suyu blender’a aktarın.-Üzerine 1 litre daha içme suyu ilave edin.-Badem sütünüze aroma verici olarak eklemek istediğiniz tarçın, vanilya, kakao, bal, pekmez, keçiboynuzu tozu, çekirdekleri çıkarılmış hurma, kakule gibi malzemeleri de bu aşamada blender’a ekleyebilirsiniz.-Homojen ve akışkan bir karışım elde edene dek 2-3 dakika blender’dan geçirin.-Bir sürahinin ya da kavanozun ağzına temiz bir tülbent gerin ve blender’daki karışımı bu tülbentle süzün.-Tülbentin üzerine kalan posayı da iyice sıkıp süt ile bademin iyice ayrışmasını sağlayın.Badem sütünüz hazır. Badem sütünü hayvansal sütleri kullandığınız her yemekte kullanabilirsiniz. Tatlılarda da tuzlularda da çok lezzetli sonuçlar elde edeceksiniz. Tülbentin üzerinde kalan posayı da atmayın, badem unu olarak kek ve kurabiyelerde kullanabilir, böreklerin içinde peynir gibi tüketebilirsiniz.Badem sütü tarifi 2:Bir su bardağı çiğ bademi 12 saat suda bekletin. Sudan çıkardığınız bademleri durulayın, kabuklarını soyun ve 250 ml su ile birlikte (su miktarını yapmak istediğiniz badem ölçüsüne göre belirleyebilirsiniz)  bir dakika boyunca güçlü bir blenderdan geçirin. 750 ml su daha ekleyin ve bir dakika daha geçirin. Sütü ince bir tülbent yada kevgirden geçirin. Buzdolabında muhafaza edip dayanma süresi 3 gündür. İsteğe göre vanilya ve tatlandırıcı ilavesi yapabilirsiniz.Badem sütü dolapta kaç gün dayanır?1 cup = 140 gr çiğ badem ile yaklaşık 500 ml badem sütü elde edilir.Her gün taze süt yapmak yerine birkaç günlük süt hazırlamak istenirse de hazırlanacak badem sütünü ağzı kapalı şekilde en fazla 3 gün içerisinde tüketilmek üzere buzdolabında saklayabilirsiniz.Badem sütü kimlere tavsiye edilir?-İnek sütü veya keçi sütüne karşı hassasiyeti olanlar,-Vejetaryenler,-Laktoza hassasiyeti olanlar,-Keçi veya inek sütüne karşı sindirim güçlüğü yaşayanlar-Farklı tatlar denemek isteyenler badem sütünü rahatlıkla tüketebilirler.Badem sütünün faydaları neler?-İnek sütüyle ilgili tüm problemlerin kaynağı olan laktozu içermemektedir.-Kalorisi inek sütüne kıyasla çok daha düşük olan badem sütünün protein miktarı da daha azdır.-İçeriğindeki folat, yağ asitleri ile seratonin seviyesini artırarak depresyon -ve kaygıyı azaltmaya yardımcıdır.İnek sütü alerjisi durumunda, laktoz intoleransı olanlarda ve inek sütünün tadını beğenmeyenlerde tercih edilebilinecek alternatifler arasındadır.-Kalsiyum içeriği ile kemik gelişimini ve yoğunluğunu destekler. 65 yaş ve üzeri artan kalsiyum ihtiyacı için tercih edilebilir.-Zengin mineral ve vitamin içeriği ile bağışıklığı güçlendirir.-Kalp dostudur.-Kolesterol içermez. Saçkıran Neden Olur? Nasıl Geçer? Saçkırana İyi Gelen Şeyler Nelerdir?

Leave A Reply

Your email address will not be published.

File not found.