Sosyal

Fenerbahçe – Galatasaray maçındaki tartışmalı pozisyonlar değerlendirildi! Eski hakemlerin yorumu ne? Penaltı kararı doğru mu?

Bahattin Duran: Nasıl katılmıyorsun hocam? Buradan vurduğuyla penaltı noktasından vurduğu aynı mı?Deniz Çoban: Hocam; şimdi 3,2 diye olayı şey yapmayın. Başka tarafa saptırmayın. Dzeko, bu topa bir defa dokunacak ve ceza sahası ön çizgisinin üzerine gelecek. Oradan gol vuruşu yapacak. Bahattin hocam diyor ki; ceza sahası ön çizgisinin üzerinden yapmaktansa 2 metre içeriye girip yaparsa daha çok gol şansı var.Bahattin Duran: 2 metre demedim. Ceza sahasına yaklaşıp topu da önüne çeker ve oyuncu yaklaşamazsa vurur daha fazladır şansı.Deniz Çoban: Öyle bir kriter, bariz gol şansında yok. Hocam olur mu öyle şey?Bahattin Duran: Hocam, zaten kriter değil ki bu. Bu, istatistik. Yani goller genelde nereden daha fazla atılıyor?Deniz Çoban: Bariz gol şansı kriterlerinde istatistiği kullanıyor muyuz?
Bahattin Duran: Hocam kullanmıyoruz. Ben, sen matematikten girdin ya bariz gol şansında hipotenüs, pisagor da yok.Bülent Yıldırım: Arkadaşlar ‘distance’ ne demek? Bariz gol şansındaki ‘distance’ ne demek?Deniz Çoban: Ne demek anlatayım. Getir geriye.Bülent Yıldırım: Kaleye mesafe.Deniz Çoban: Tamam, kaleye mesafe. Geri gelelim.Deniz Çoban: Diyelim ki topu burada oyuncu aldı. Abdülkerim, şu anda diğer pozisyona göre daha uzakta değil mi? Getirin, yaklaştırın Abdülkerim’i de Fenerbahçeli oyuncuya. Derim ki kaleye olan uzaklıktan dolayı bu bir bariz gol şansı değil. Neden? Bu oyuncu topu alacak, topu taşıyacak, topla gidecek. Abdülkerim, topsuz gelecek ve bunu yakalayabilir. O yüzden burada bu mesafe önemli. Ama bu pozisyonu kaleye yaklaştırdığınız zaman daha çok bariz gol şansına gidersiniz. Çünkü adam topu en fazla 2 metre taşıyacak. Burada 30 metre taşıyacak.Bülent Yıldırım: Aynı şeyi söyledin.Bahattin Duran: Aynı şeyi söylüyoruz. Hemfikiriz.Deniz Çoban: Ben de orada diyorum ki topu 3 metre taşıyacak gol vuruşu yapacak. Sen de diyorsun ki 3 metre taşıması yeterli olmayabilir, 5 metre taşırsa…Bahattin Duran: Olmayabilir diyorum. Net demiyorum. Onun için zaten şey.Deniz Çoban: Şeyin pozisyonu var. Faul oluyor, faul oluyor, ofsayt var ve gidiyor karşı karşıya vuruyor atamıyor golü. Ceza sahasının içinde.Bahattin Duran: Tabii ki atma şansı daha fazla.Deniz Çoban: Atamadı işte.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir