Breaking News

Fillerin de birbirine insanlar gibi isim verdiği ortaya çıktı

“Filler son derece sosyal, çok sesli bir türdür ve iletişimleriyle ilgili birçok şey olduğunu biliyoruz ancak çok fazlasını çözebilmiş değiliz. Çağrılarının yapısı oldukça karmaşıktır ve eğer ne dediklerini anlayabilirsek, nasıl düşündüklerine dair yeni bir algı elde edebileceğimizi düşünüyoruz.”
Filler de düşünüyor, konuşuyor hatta birbirlerine isim veriyor olabilir. Afrika’da yapılan yeni bir araştırmaya göre, bunu birbirlerine seslenmek için kullanıyorlar.”Filler bazen büyük bir dişi grubunda veya bir grup eş kontrolünde gerçekten ilginç davranışlar sergilerler. Bir dişi bir çağrı yapar. Tüm grup cevap verir, etrafında toplanır veya onu takip eder. Diğer zamanlarda ise, aynı dişi fil benzer bir çağrı yapar gibi görünür ve hiç kimse cevap vermez, hiç kimse tepki göstermez, tek bir fil hariç ve o fil cevap verir veya yanına gelir. Bu, istedikleri kişiye iletişim kurmak için bir yöntemleri olduğunu gösterir.”
Araştırma tam 25 yıllı bir çalışmanın bir sonucu. Fillerin birbirine nasıl seslendiğini ve kimin hangi isme cevap verdiğini gözlemlemek için filler yıllarca takip edildi.  

Hakkında admin

Ayrıca Bak

Edis ve Soner Sarıkabadayı mahkemelik oldu! O söz için tazminat istedi! 30 bin lira…

Ünlü şarkıcı Edis, 2014 yılında Soner Sarıkabadayı’nın şirketinden çıkardığı ‘Benim Ol’ şarkısı ile geniş kitlelerce …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

devlet personel alımı kamu personel alımı jojobet gelirevin kamu personel alımı personel alımı enmo.me postegro postegro web smm panel görüntülü danışmanlık antalya havalimanı transfer hasta yatağı gaziantep mobilya ustası mobilya ustası marangoz zorunlu trafik sigortası trafik sigortası en uygun trafik sigortası teknoloji haberleri lines bursabuluyor.com bursa kiralık daire pintipin.com pubg mobile uc countertops countertop
bayan azdırıcı damla cialis performans arttırıcı hap windows 10 key windows 10 pro key ofis yazılımları office satın al windows lisansları windows 11 pro key windows 11 fiyat jetfilmizle jetfilm bizial seo ajansı oyun forumu