Marketlerde gizli tehlike! Çocuklarımıza yedirilen zehir dolandırıcılığı ortaya çıktı

0

Sabah yazarı Melih Altınok, gıda güvenliği konusundaki tartışmaları değerlendirdi. Asıl tehlikenin, market raflarında satılan sağlıksız ve kimyasal dolu gıdalar olduğunu vurgulayan Altınok, bu ürünlerin diyabet ve Alzheimer gibi hastalıklara sebep olduğunu söyledi. Altınok, şunları kaydetti:
“Kamuoyu bazı tanınmış markaların ürünlerinde domuz eti çıkmasını tartışıyor.
Ne var ki gıda güvenliği tartışmasında başka “günahlar” ve daha hayati tehlikeler de var.
Örneğin, market raflarındaki kimyasallarla yoğrulmuş çikolatalar, gofretler, krakerler, kolalar, şekerli renkli sular; düzeltiyorum zehirler…
Çoluğun çocuğun elindeki dondurma paketine konulmuş margarinler; evet, petrol ürünleri…
Vitamin alacağız diye tükettiğimiz, sağlıklıdır diye düşündüğümüz ancak denetimsiz köylümüzün hunharca bastığı tarım ilaçlarıyla yarardan çok zarar veren sebzeler, meyveler…
Kırmızı ve beyaz etteki antibiyotikler…
Günahı dışında domuz etinin neden olduğu sağlık sorunları var mıdır bilmiyorum ama yukarıda saydıklarımın diyabetten Alzheimer’a, hormonal bozukluklardan psikolojik sorunlara kadar pek çok hastalığa yol açtığı bilimsel olarak kanıtlanmış durumda.
Ama bu ürünlerin üreticisi zenginler, holdingler gündeme gelmiyorlar.
Çünkü bu itibarlı zehir tacirlerinin siyasette dostları, medyada parça başı iş yapan tetikçileri var. Köfteci Yusuf’a gelince şahin kesilen sözde halkın gazetecileri, yıllardır halkı açık açık zehirleyen holdinglerin patronlarıyla yaptıkları hard talk röportajlarda tatlı yiyip tatlı konuşuyorlar.
Evet, herkes havaya bakıp ıslık çalsa da konu hayati.
Bu yüzden Ankara Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı ile CHP Tarım ve Ormancılık Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı’nın “Gıda Güvenliği ve Sürdürülebilir Tarım Konferansı” düzenleyeceğini duyunca sevindim. Bu kadar adam, kuruluş bir araya gelmiş, herhalde muhalefet sonunda memleketin gerçek bir sorununa yoğunlaşacak diye düşündüm.
Ta ki Genel Başkanları Özgür Özel’in açılış konuşmasını duyana kadar. Aynen şunları söyledi:
“Bu dünyanın Kovid’e yakalanmaması için, yeni pandemiler yaşamaması için ve bunu bir şekilde bertaraf edebilmesi için, birincisi dünyadaki herkesin belli bir gelir seviyesine çıkarılması lazım. Yani böylesine yoksulluğun yaşandığı bir yerde 4 tane yoksul Çinlinin içtiği yarasa çorbası, maske karşıtı Trump’a hastanenin camından maskeli fotoğraf çektirtmeyi ya da aşı karşıtı Boris Johnson’ı, İngiliz Başbakanı yoğun bakımda entübe edecek noktaya kadar getirebiliyor.”
Alın size liyakat!
Gıda güvenliği deyince aklına, cahil ve yoksul insanların doğadaki pis şeyleri yemesini anlayan acıklı bir derinlik seviyesi.
Özel’in pandemi sürecini kavrayışına gelince…
Tek söyleyeceğim şu:
Doğrudur, pandemi döneminde hükümetin sokağa çıkma yasaklarını, ticareti ve gündelik hayatı durdurma girişimlerini, zorunlu aşı uygulamalarını vs. çok eleştirdim. Ama o dönem bu sığ kafanın iktidarda olmadığına dua ediyorum. İnanın hâlâ pandemiden çıkamamıştık.”  

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Siteden backlink almak için : https://join.skype.com/invite/KPVoMIIOqxat
montenegro buy car montenegro sale car montenegro rent apartment montenegro sale apartment