MasterChef Türkiyede Bu Akşam: Kuruvasan Yarışı! Peki, Kuruvasan Nasıl Yapılır?
Evde Kruvasan Yapımı İçin Malzemeler/ 500 gr un 10 gr tuz50 gr toz şeker25 gr yaş maya300 ml soğuk su300 gr tereyağı (hamurun arasına koymak için)1 yumurta sarısı (üzeri için)Adım Adım Kruvasan Yapımı/ Hamuru Hazırlayın: Un, tuz, şeker ve mayayı karıştırarak suyu ekleyin ve yumuşak bir hamur elde edin. Hamuru yoğurduktan sonra 1 saat buzdolabında dinlendirin. Tereyağını Hazırlayın: Tereyağını dikdörtgen şekilde açın ve dolapta katılaşana kadar bekletin. Hamuru Açma ve Katlama: Dinlenen hamuru ince bir dikdörtgen şeklinde açın, ortasına tereyağını yerleştirin ve katlayın. 30 dakika dinlendirin. Bu işlemi 3 kez tekrarlayarak kat kat hamur elde edin.