Sosyal

Son dakika: A Para’ya konuşan Ticaret Bakanı Bolat’tan fahiş fiyatlarla mücadele mesajı

Son dakika… Ekonomik temaslarda bulunmak üzere Londra’da bulunan Ticaret Bakanı Ömer Bolat, burada A Para’ya önemli açıklamalarda bulundu.

Önce Almanya ardından da İngiltere’de temaslarda bulunan Ömer Bolat kritik anlaşmaların da gerçekleştirildiğini ifade etti. Bolat “Bu seyahatlerimizin Almanya ayağında Alman iş dünyası ve Türk iş dünyasıyla yaptığımız toplantılar vardı. İngiltere’de ise İngiliz mevkidaşım ile bir araya geldik. Heyetler arasında görüşüldü. İngiltere ve Türkiye arasında 2021 başında yürürlüğe giren bir sanayi ürünlerinde serbest ticaret anlaşmamız var. Çok da iyi gidiyor. Bu anlaşmayı yeni alanlara hizmetler sektöründe ve bazı tarımsal ürünlerde genişletme teklifimizi ortaya koyduk. Onlar da sıcak bakıyor. Resmi müzakerelere başlama kararımızı kamuoyuna ilettik.” dedi.

Son dakika: A Para’ya konuşan Ticaret Bakanı Bolat’tan fahiş fiyatlarla mücadele mesajı

FAHİŞ FİYATLARLA KARARLILIKLA MÜCADELE

Ömer Bolat, Yerel Seçimler öncesi ve Ramazan ayında yaşanabilecek fahiş fiyat artışı ihtimallerine karşı mücadelenin de kararlılıkla sürdüğünü belirtti. Bolat “Seçimler, Ramazan ve Ocak ayındaki ücret artışları üst üste geldi. Genel manada hükümet olarak fahiş fiyatlarla mücadele konusunda kararlılığımızı sürdürüyoruz. Bir kısım gıda ürününde çeşitli fiyat artış çabaları olabiliyor. Ticaret Bakanlığı olarak fahiş fiyatla, kara borsa stokçuluk, raf denetimleri anlamında yetkimiz dahilinde mücadelemizi sürdürüyoruz.” şeklinde konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir