SON DAKİKA | Bakan Fidan’dan Lübnan için tahliye açıklaması!

0

Dışişleri Bakanı Fidan, Ürdünlü mevkidaşı Safedi ile ortak basın toplantısında konuştu. Fidan, konferans sırasında Gazze’de yaşanan trajedinin tarihi bir arka plana sahip olduğunu vurguladı.

“Bugün Gazze’de karşı karşıya kalınan trajedi yeni bir trajedi değil. 70 yıldır gözümüzün önünde gerçekleşen bir trajedidir. Uluslararası, Arap ve İslam camiası maalesef güçsüz kalmış ve bu trajediyi bitirme konusunda başarısız olmuştur. Son 70 yıldır bölgede yaşayan insanlar ızdırap çekmekte ve hepimiz Filistin konusu nedeniyle bir utanç duyuyoruz.” ifadelerini kullandı.

LÜBNAN’DAN TAHLİYELER

Savaşın Gazze’den Lübnan’a kaydığı ilk andan itibaren vatandaşların tahliyesine yönelik çalışmaların devam ettiğini vurgulayan Fidan, “Saldırılar başlayınca daha önce hazırladığımız ihtimalat planları ve senaryolara uygun olarak burada dışişleri koordinasyon ve destek merkezi, konsolosluk çağrı merkezi ve Beyrut’taki büyük elçiliğimiz eş zamanlı olarak çalışmaya başladılar.” diye konuştu.

Burada bir iş bölümü yapıldığını belirten Fidan, “Beyrut’taki misyonumuz ve konsolosluk çağrı merkezimiz Lübnan’da bulunan vatandaşlarımızdan tahliye olmak isteyenleri teker teker tespit ederken diğer taraftan da ortaya çıkacak sayının hangi şekilde tahliye edileceğine ilişkin çalışmaları da ilgili kurumlarımızla yaptık.” ifadelerini kullandı.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Siteden backlink almak için : https://join.skype.com/invite/KPVoMIIOqxat
montenegro buy car montenegro sale car montenegro rent apartment montenegro sale apartment