SON DAKİKA | Gürcistan Başbakanı ile ortak basın toplantısı! Başkan Erdoğan: Ticaret hedefi 5 milyar dolar

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Gürcistan Başbakanı Irakli Kobakhidze’yi resmi törenle karşıladı. Külliye’deki karşılama töreninin ardından Başkan Recep Tayyip Erdoğan ile Gürcistan Başbakanı Irakli Kobakhidze ikili görüşmeye geçti.

Heyetler arası görüşmenin ardından Başkan Erdoğan, Kobakhidze ile ortak basın toplantısı düzenledi. Burada konuşan Erdoğan, Kobakhidze ve heyetini Ankara’da misafir etmekten büyük memnuniyet duyduğunu belirtti.

SON DAKİKA | Gürcistan Başbakanı ile ortak basın toplantısı! Başkan Erdoğan: Ticaret hedefi 5 milyar dolar

“İKİLİ TİCARET HACMİNDE 3 MİLYAR DOLARA ULAŞTIK”

Dost ve müttefik ülke Slovakya’dan dün üzücü bir haber alındığını, Slovakya Başbakanı Robert Fico’ya yönelik menfur bir saldırı yaşandığını hatırlatan Erdoğan, Fico’ya ve Slovakya halkına “geçmiş olsun” dileklerini iletti.

“Bölgemizin huzuruna, istikrarına ve güvenliğine yönelik her türlü eylemin karşısında durmaya devam edeceğiz.” diyen Erdoğan, dost Gürcistan halkının 10 gün sonra idrak edeceği Bağımsızlık Günü’nü tebrik etti.

Başkan Erdoğan, Kobakhidze’yi, şubat ayında devraldığı başbakanlık görevi dolayısıyla tebrik ederek, başarı dileklerini iletti.

İki dost, komşu ve stratejik ortak olarak Başbakan Kobakhidze ile verimli görüşmeler gerçekleştirdiklerini aktaran Erdoğan, şunları kaydetti:

“Türkiye’nin, Gürcistan’ın toprak bütünlüğüne, egemenliğine, istikrar ve refahına yönelik güçlü desteğini bir kez daha vurguladım. Ayrıca Gürcistan’ın, Avrupa Atlantik Kurumları ile bütünleşme çabalarına olan desteğimizin süreceğini ifade ettim. Sayın Başbakan, Gürcistan’daki siyasi durum hakkında görüş ve değerlendirmelerini bizlerle paylaştı. Türkiye olarak, gelişmelerin Gürcistan halkının hayrına olacak şekilde sonuçlanmasını ümit ve arzu ediyoruz. Geçen sene ikili ticaret hacminde 3 milyar dolara ulaştık. Görüşmelerimizde yeni hedef olarak 5 milyar dolar üzerinde durduk. Sahip olduğumuz potansiyelin, bizleri, geliştireceğimiz yeni iş imkanlarıyla bu rakama da kısa sürede ulaştıracağına inanıyoruz.”

Türkiye-Gürcistan ilişkilerinin önemli bir sütununu bölgesel işbirliği projelerinin oluşturduğuna işaret eden Erdoğan, “Tarihi İpek Yolu’nu raylar üzerinden hayata geçiren Orta Koridor’un bel kemiği olan Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu’nun yeniden tam kapasiteyle faaliyete geçmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.” dedi.

devlet personel alımı kamu personel alımı gelirevin kiralık sunucu dedicated sunucu fiziksel sunucu kamu personel alımı personel alımı enmo.me polovna auta kupavina auta prodaja auta windows 10 lisans windows 10 satın al windows 11 lisans postegro postegro web smm panel görüntülü danışmanlık antalya havalimanı transfer hasta yatağı gaziantep mobilya ustası mobilya ustası marangoz zorunlu trafik sigortası trafik sigortası en uygun trafik sigortası teknoloji haberleri lines bursabuluyor.com bursa kiralık daire pintipin.com pubg mobile uc pubg mobile uc satın al uc satın al countertops countertop jojobet , jojobet giriş , jojobet güncel giriş bayan azdırıcı damla cialis performans arttırıcı hap jetfilmizle jetfilm bizial