Tatilde bol bol bu besinleri tüketin! Vücudun su, vitamin ve mineral ihtiyacını karşılıyor
Yaz mevsiminin sebze ve meyve açısından oldukça zengin bir dönem olduğuna işaret eden Durak, su, vitamin ve mineral bakımından zengin salatalık, domates, biber, marul, ıspanak gibi taze sebzeler ile karpuz, çilek, kavun, şeftali gibi meyvelerin bolca tüketilmesi gerektiğini vurguladı.Durak, ağır ve yağlı yiyecekler yerine hafif ve serinletici olanların tercih edilebileceğini, yoğurt bazlı ayran aşı gibi soğuk çorbaların, salataların, yoğurtlu mezelerin ve cacığın yaz ayları için ideal seçenekler arasında yer aldığını kaydetti.Beyaz ekmek, pirinç gibi rafine edilmiş tahıllar yerine tam buğday ekmeği, kahverengi pirinç, yulaf gibi tam tahıllı besinlere yönelmek gerektiğini aktaran Durak, “Tam tahıllar, daha fazla lif içerir ve sindirimi düzenler, ayrıca uzun süre tokluk sağlar. Kırmızı et yerine balık, tavuk, hindi gibi daha hafif protein kaynaklarını tercih edin. Ayrıca baklagiller, tofu ve az yağlı süt ürünleri de iyi protein kaynaklarıdır. Protein, kas kaybını önlemeye yardımcı olur ve enerji sağlar.” değerlendirmesinde bulundu.