Dünyanın en iyi güveç yemekleri belli oldu! Zirvedeki lezzet şaşırttı, Hünkar Beğendi ise bakın kaçıncı sırada yer aldı

Malzemeler:500 gram kuzu eti (kuşbaşı doğranmış)
2 büyük boy patlıcan
1 su bardağı süt
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
Tuz
Karabiber
Pul biber (isteğe bağlı)
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniriHünkar Beğendi tarifi:patlıcanları közleyin. Bunun için patlıcanları ocak üzerinde közleyebilir veya fırında közleyebilirsiniz. Patlıcanlar iyice yumuşayana kadar közleyin. Ardından kabuklarını soyun ve bir kaba alın.
Patlıcanları bir çatal veya ezici yardımıyla püre haline getirin.
Kuzu etlerini tencereye alın ve suyunu salıp çekene kadar kavurun. Ardından üzerine bir miktar su ekleyin ve etler yumuşayıncaya kadar pişirin.
Etler pişerken başka bir tencerede tereyağını eritin. Unu ekleyerek kavurun ve unun kokusu çıkana kadar karıştırın.
Kavrulan una sütü yavaş yavaş ekleyerek topaklanmaması için sürekli karıştırın. Koyu bir kıvam elde edene kadar pişirin.
Unlu sosa patlıcan püresini ekleyin ve iyice karıştırın. İsteğe bağlı olarak tuz, karabiber ve pul biber ekleyebilirsiniz.
Servis tabağına önce etleri, üzerine de patlıcanlı sosu dökün.
En üstüne rendelenmiş kaşar peynirini serpiştirin.
Kaşar peynirleri eriyene kadar fırında veya mikrodalga fırında ısıtın.
Sıcak olarak servis yapın. Hünkar beğendi genellikle pilav veya lavaş ekmekle servis edilir.
 
Üst