Sosyal

10.000, 12.500, 14.250 TL alana…

Temmuz ayı itibarıyla milyonlarca memur ve emeklinin gelirlerinde önemli artışlar yaşanacak. Enflasyon farkı ödemelerinin yanı sıra, sosyal ödemeler ve kıdem tazminatı tavanında da değişiklikler yapılacak. Bu süreçte, 6 aylık enflasyon artışına ek olarak, 3 ayrı ilave zam konusu gündemde bulunuyor. Peki, hangi kesimler için hangi formüller devreye alınacak? Kök ve taban maaşlarda seyyanen artış olacak mı? İşte, merak edilen tüm soruların yanıtları ve olası düzenlemeler…


ahaber.com.tr


Giriş: 20.06.2024

06:29


Güncelleme: 20.06.2024

06:29










Milyonlarca memur ve emekli, 3 Temmuz’da açıklanacak enflasyon verisine odaklanmış durumda. Mayıs ayı enflasyonunun yüzde 22.72 olarak açıklanmasının ardından, Haziran ayı verisiyle birlikte 6 aylık enflasyon oranı da netleşecek. Bu oran, SSK ve Bağ-Kur emeklileri için enflasyon artışını belirlerken, memurlar ve memur emeklileri için ise farkın ne kadar olacağını gösterecek. Tahminler, 6 aylık enflasyonun yüzde 25-30 bandında olacağını öngörüyor. Kesin rakam ise 3 Temmuz’da açıklanacak. Ancak, enflasyon artışının yanı sıra, emekliler için farklı zam formülleri de gündemde. Bu çerçevede, 4 farklı artış seçeneği söz konusu. İşte, bu artışların detaylarına yakından bakalım…











Dört Farklı Zam Formülü Enflasyon artışının yanı sıra, emekliler için çeşitli zam formülleri de gündemde. Bu kapsamda dört farklı artış seçeneği öne çıkıyor. İşte detaylar:











1. Altı Aylık Enflasyon Zammı SSK ve Bağ-Kur emeklileri, Ocak ve Temmuz aylarında, altı aylık enflasyon oranı kadar maaş artışı alıyor. Bu şekilde maaşların enflasyon karşısında değer kaybetmesi önleniyor.











Temmuz ayında, bu emekliler yüzde 25-30 arasında olması beklenen altı aylık enflasyon oranında zam alacak. Memur ve memur emeklileri ise toplu sözleşme artışının üzerine enflasyon farkı alacak.











Ocak ayında yapılan yüzde 15’lik toplu sözleşme zammının üzerine altı aylık enflasyon farkı eklenecek ve ayrıca Temmuz’da yüzde 10 toplu sözleşme zammı da uygulanacak.


Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir