Sosyal

15 Temmuz’da hastaneler, sağlık ocakları, eczaneler çalışıyor mu? Pazartesi eczaneler açık mı, kapalı mı? Nöbetçi eczaneler…

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü yaklaşırken, vatandaşların aklında “15 Temmuz’da hastaneler açık mı?” sorusu belirdi. Bu yıl pazartesi gününe denk gelen 15 Temmuz’un resmi tatil olması sebebiyle, hastane, eczane, sağlık ocağı gibi kurumların çalışma durumu merak ediliyor. Peki, 15 Temmuz’da 15 Temmuz’da hastaneler, sağlık ocakları, eczaneler hizmet verecek mi? İşte merak edilen o soruların cevapları…


ahaber.com.tr


Giriş: 12.07.2024

18:00


Güncelleme: 12.07.2024

18:00










15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü, resmi tatil olması sebebiyle birçok kamu kurum ve kuruluşunda hizmetlerin durmasına yol açacak. Ancak sağlık, hayati öneme sahip bir alan olduğu için, vatandaşlar “Hastaneler ve eczaneler açık olacak mı?” sorusunun cevabını merak ediyor. 15 Temmuz Pazartesi günü sağlık hizmetlerinin nasıl sürdürüleceği, birçok kişi için merak konusu.











15 Temmuz’da Hastaneler ve Eczaneler Açık Olacak mı? 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nün resmi tatil olması sebebiyle vatandaşlar, hastane ve eczanelerin çalışma saatlerini merak ediyor.











Hastaneler Sadece Acil Servislerle Hizmet Verecek 15 Temmuz Pazartesi günü, hastanelerde poliklinik hizmetleri verilmeyecek. Ancak acil servisler, her zaman olduğu gibi 7/24 hizmet vermeye devam edecek.











Sağlık Ocakları Kapalı Olacak Aile Sağlığı Merkezleri (ASM) olarak da bilinen sağlık ocakları ise, 15 Temmuz resmi tatilinde hizmet vermeyecek.











Eczanelerde Nöbet Uygulaması Olacak 15 Temmuz Pazartesi günü, eczanelerin büyük bir çoğunluğu kapalı olacak. Vatandaşlar, ilaç ihtiyaçlarını nöbetçi eczanelerden karşılayabilecek. Nöbetçi eczanelerin listesi, İl Sağlık Müdürlüklerinin internet sitelerinden ve eczane camlarından öğrenilebilir.


Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir