2025 asgari ücret ne kadar olacak? OVP sonrası yeni tahmin geldi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Aralık ayı başında Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nu toplantıya çağıracak. Ay boyunca yapılacak toplantılar sonucunda 1 Ocak’tan itibaren geçerli olacak yeni asgari ücret belirlenecek.

TALEPLERE BAKILACAK

Toplantılarda işçi tarafını Türk-İş, işveren tarafını ise TİSK temsil edecek. Yeni asgari ücret için toplantılar Aralık ayında başlasa da öncesinde bir hazırlık safhası olacak. Hem işçi hem işveren tarafı verileri ve beklentileri değerlendirip taleplerini, tekliflerini belirleyecek.

NE KADAR ARTIRILDI?

Net asgari ücret 2023 yılına yüzde 54.7 artış ile 8 bin 506 lira seviyesinden başlamış, Temmuz 2023’te yüzde 34’lük ara zam ile 11 bin 402 liraya, Ocak 2024’te de yüzde 49.11 artış ile 17 bin 2 liraya çıkmıştı. Bu yıl asgari ücrete ara zam yapılmadı. Bu yılın Ocak ayında yürürlüğe giren asgari ücret yılsonuna kadar uygulanacak.

2025 ASGARİ ÜCRET İÇİN YENİ TAHMİN GELDİ

Takvim gazetesi Ekonomi Müdürü Faruk Erdem, 2025 asgari ücret tahminini canlı yayında açıkladı. OVP tahminleri üzerinden hesaplama yapılabileceğini söyleyen Erdem şu ifadeleri kullandı:

“YENİ BİR SİSTEM GELECEK”

Dolayısıyla OVP’de önemli değişiklikler de var özellikle çalışma hayatı ile ilgili mesailerin değişmesi, ikinci emekliliğin gelmesi, yeni bir emeklilik sisteminin gelecek olması, çalışma hayatında çok kalanların daha yüksek emekli maaşı alacağı yeni bir sistem gelecek ve 2025’te bütün bunları konuşacağız.

Siteden backlink almak için : https://join.skype.com/invite/KPVoMIIOqxat
montenegro buy car montenegro sale car montenegro rent apartment montenegro sale apartment