Sosyal

247 sanatçıdan Gazze’deki zulme tepki! Fırçalarıyla protesto ettiler

“Katliama uğrayan bebeklerin sesini dünyaya duyurmayı amaçlıyoruz”

İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Faaliyetleri Şube Müdürü Durmuş Can, Gazze’de bir savaş değil, katliam ve soykırım olduğunu, İstanbul’dan sessiz çığlıkları vicdan sahibi insanlara haykırmak, özellikle de dünya kamuoyuna duyurmak üzere böyle bir etkinliği planladıklarını söyledi.

Uluslararası topluma bir mesaj gönderilmesi ve katliamın sona ermesi gerektiğine işaret eden Can, “Umarım buradaki insanların, özellikle İlhami hocanın üretmiş olduğu resimlerle Filistin’deki, Gazze’deki mazlumların, mağdurların her gün katliama uğrayan bebeklerin sesini, çığlıklarını, dünyaya duyurmuş oluruz, amacımız bu.” açıklamasını yaptı.

Çok sayıda sanatçı ve sanatseverin yanı sıra Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü gönüllüsü gençlerin, İlhami Atalay’ın öğrencilerinin, sivil toplum kuruluşu yetkililerinin de etkinliğe katıldığı bilgisini veren Can, “Umut, vicdan sahibi insanlar var. Katliamı, soykırımı dünyaya sessiz şekilde duyurmak, Hanzala gibi sırtımızı dönerek haykırmak için buraya toplandık.” ifadelerini kullandı.

“Herkes sanatıyla bir şeyler ortaya koymaya çalışıyor”

İlhami Atalay’ın öğrencilerinden Sara Çilesiz ise sanatçılar olarak “zulmü fırçalamak” niyetiyle bir araya geldiklerini vurgulayarak, şunları kaydetti:

“Hep beraber zulmü fırçalıyoruz. Filistin’deki Müslüman kardeşlerimizin yanında olmak için bugün bu organizasyonu organize ettik. Aynı zamanda usta sanatçılarımız burada. İlhami hocamız canlı performans gerçekleştirdi ve onun 1990’larda yaptığı Filistin tabloları da şu anda alanda sergileniyor.”

Etkinliğe katılanların sanatla bir duruş sergiledikleri için çok mutlu olduklarını anlatan Çilesiz, “Herkes yaptığı işte duruşunu sergilerse belki bir noktaya ulaşabiliriz diye düşünüyorlar. Aynı zamanda burada çocuklar ve her türlü alandan sanatçılar var. Herkes sanatıyla bir şeyler ortaya koymaya çalışıyor. Sanatçılar olarak zulmün durmasını istiyoruz.” temennisinde bulundu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir