Sosyal

25 yıllık araştırma sonuçlandı! Cevizin bilinmeyen faydası gün yüzüne çıktı! Günde 5 tane yiyerek…

Ceviz, sadece lezzetiyle değil, aynı zamanda içeriğinde bulunan birçok besin öğesi ile sağlığa önemli katkılar sunan bir kuruyemiş türüdür. Özellikle beyin için birçok etkisi olan cevizin bilinmeyen faydaları ortaya çıktı. İşte cevizin sağlığa olan olumlu etkileri!


Giriş Tarihi: 30.01.2024 12:05
Güncelleme Tarihi: 30.01.2024 12:08










Daily Mail’in haberine göre, ceviz, omega-3 yağ asidi türevi olan alfa-linolenik asit (ALA) içeren tek kuruyemiş. Yağ asidi de kalp sağlığı ile ilişkilendirildiği için uzmanlar cevizin hastalıkları azaltabileceğini öngörüyorlar.

GALERİ DEVAM EDİYOR










Nutrition, Metabolism and Cardiovascular Diseases dergisinde yayınlanan çalışmada, bilim insanları yaklaşık 45 yaşında olan 3.341 ABD’li kişiden gelen verileri analiz ettiler.










YILLAR BOYUNCA TAKİP EDİLDİLER Katılımcılar, 1985-2015 yılları arasında Alabama Üniversitesi tarafından yürütülen Genç Yetişkinlerde Koroner Arter Risk Gelişimi (CARDIA) çalışmasına katılmışlardı.










Başlangıçta diyetleri hakkında röportaj yapıldı ve çalışmanın 7., 20. ve 25. yıllarında da takip edildiler.










Ceviz yiyen 340 kişi günde ortalama 19 gram yemiş tüketti. Bu insanların kadın, beyaz ve yüksek eğitimli olma olasılıkları daha yüksekti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir