Sosyal

3 ilde ciğerlerimiz yanıyor! Ekiplerden Manisa, İzmir ve Bolu’daki yangınlara yoğun müdahale…

Manisa, Bolu ve İzmir’deki yangınları söndürmek için ekipler havadan ve karadan alevlere müdahale ediliyor.



CANLI ANLATIM


01:28
17 Ağustos 2024


MANİSA’DA BİN 440 KİŞİ EVİNİ BOŞALTTI

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Manisa’nın Gördes ve Salihli ilçelerinde meydana gelen orman yangınlarını söndürme çalışmalarının devam ettiğini açıkladı.

 





00:37
17 Ağustos 2024


BAKAN YERLİKAYA: TOPLAM 900 VATANDAŞIMIZ TAHLİYE EDİLDİ

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İzmir’de orman yangınlarına müdahale çalışmalarının aralıksız devam ettiğini, Karşıyaka ve Bayındır ilçelerinde 900 vatandaşın tahliye edildiğini bildirdi.

Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, İzmir’de meydana gelen orman yangınlarına müdahale çalışmalarının aralıksız devam ettiğini belirtti.

Çalışmalara ilişkin bilgi veren Yerlikaya, şunları kaydetti:

“Karşıyaka ilçesinde yangının yerleşim yerlerini tehdit etmesi sebebiyle AFAD, jandarma ve polisimizin koordinesinde, Sancaklı Mahallesi’nde 170, Doğançay Mahallesi’nde 500, Zübeyde Mahallesi’nde 50, Onur Mahallesi’nde 80 olmak üzere toplam 800 vatandaşımız, Bayındır ilçesinde ise 100 vatandaşımız tahliye edilmiştir. Yangından etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum.”





00:12
17 Ağustos 2024


SAĞLIK BAKANLIĞI: 78 KİŞİ ETKİLENDİ

Sağlık Bakanlığı: İzmir’de meydana gelen orman yangınından 78 kişi etkilenmiştir. Hastanelerimizde 29 kişinin tedavisi devam etmektedir. Vatandaşlarımıza acil şifalar dileriz.

Bölgeye 10 ambulans, 3 UMKE timi ve 42 sağlık personeli görevlendirilmiştir.

Yangından etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

 





22:40
16 Ağustos 2024


A HABER YANGIN BÖLGESİNDE

İzmir’in Karşıyaka ilçesi Yamanlar Karatepe mevkisinde dün akşam saatlerinde çıkan yangını söndürme çalışmaları sürüyor. Zübeyde Hanım Mahallesi’ndeki TOKİ binalarından birine sıçrayan alevler apartmanda yangına neden oldu.

Ekiplerin müdahalesi sürüyor. Yangın bölgesindeki A Haber ekibi yangında son durumu canlı yayınında aktardı.





22:22
16 Ağustos 2024


87 VE 45 İŞ YERİ TAHLİYE EDİLDİ!

Karşıyaka ile Bayraklı bölgesinde devam eden yangına yönelik havadan ve karadan söndürme çalışmaları devam ediyor.

Yamanlar mevkisinde, 87 ev ve 45 iş yerinin boşaltıldığı, 16 evin yandığı, dumandan etkilenenler dışında herhangi bir ciddi yaralanma olayı ve can kaybı yaşanmadığı öğrenildi. Yangının enerjisinin azaldığı ancak rüzgarın etkisiyle devam ettiği bildirildi.





18:03
16 Ağustos 2024


A HABER YANGIN BÖLGESİNDE

Türkiye Manisa, Bolu ve İzmir’de çıkan orman yangınlarıyla mücadele ederken, ekipler yoğun bir şekilde alevlere müdahale ediyor. A Haber yangın bölgesinden son durumu canlı yayında aktardı.





18:01
16 Ağustos 2024


BAKAN YUMAKLI’DAN AÇIKLAMA: GÖZALTILAR VAR!

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Bolu Göynük’te açıklamalarda bulundu.

Bakan Yumaklı’nın açıklamalarından satır başları: 

Ülke genelinde bugün yaklaşık 47 yangın çıktı. Bunların 30’u kontrol altına alındı 17’sini müdahalelerimiz  devam ediyor. BOLU’DAKİ YANGIN ANIZ YAKILMASINDAN ÇIKTI: GÖZALTILAR VAR

Bolu’daki yangın tarladaki anızın yakılmasından çıktı. İlgili kişiler gözaltına alındı. Mümkünse ateş yakılmasın. 





14:45
16 Ağustos 2024


BAZI EVLER YANDI

İzmir Valisi Süleyman Elban, “Allah’a şükür şu ana kadar bir can kaybımız yok. Ancak bir kısım evlerin yandığı yönünde bilgimiz var. Kesin sayı, yangınla ilgili çalışmalar belirli bir aşamaya gelip kontrol altına alınıp söndürüldükten sonra ortaya çıkacak. Bölgede rüzgarın hızı saatte 80 kilometreyi bulduğu için çoğu zaman havadan müdahaleyi durdurmak zorunda kalıyoruz. Hava araçları rüzgardan dolayı uçamaz duruma geliyor.” diye konuştu.

 

 





13:46
16 Ağustos 2024


DİDİM’DE DE YANGIN ÇIKTI

Aydın’ın Didim ilçesinde makilik alanda çıkan yangına ekipler havadan ve karadan müdahale ediyor.Yangın, Akyeniköy Mahallesi Balova mevkii yakınlarında saat 13.30 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, bölgedeki makilik alanda henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Alevleri fark eden vatandaşlar durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. İhbar üzerine bölgeye Aydın Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ve Muğla Orman Bölge Müdürlüğü yangın söndürme ekipleri sevk edildi. Kısa sürede olay yerine gelen ekipler alevlere karadan müdahale başlatırken, 2 helikopter ve 1 uçak da sortileri ile havadan destek veriyor. Ekiplerin havadan ve karadan müdahale ettiği yangını kontrol altına almak için çalışmalar sürüyor.





12:38
16 Ağustos 2024


DOĞANÇAY’DA YANGIN YERLEŞİM YERLERİNE ULAŞTI

Bayraklı Belediye Başkanı İrfan Önal yaptığı paylaşımda “DOĞANÇAY bölgesindeki yangın, rüzgarın da etkisiyle maalesef yerleşim yerlerine kadar ulaştı. Bölgede yaşayan vatandaşlarımızın bir an önce evlerini boşaltmasını istiyoruz. Havadan ve karadan devam eden söndürme çalışmalarında tüm saha görevlilerimizin yangını söndürebilmesi için görevi olmayan araçların ve vatandaşlarımızın da bölgeden uzaklaşmasını önemle rica ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

 





10:26
16 Ağustos 2024


ÇEŞME’DE DE ORMAN YANGINI

İzmir’in Çeşme ilçesinde, tarım arazisinde yangın çıktı. Alevlere havadan ve karadan müdahale ediliyor. Çeşme ilçesinin Alaçatı Mahallesi Çakabey mevkiindeki tarım alanında, bugün saat 05.00 sıralarında henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Çevredekilerin ihbarı üzerine İzmir Orman Bölge Müdürlüğü’ne ait 6 uçak ve 1 helikopter, 5 arazöz, 1 su ikmal aracı bölgeye sevk edildi. rüzgarında etkisiyle yayılan alevlere havadan ve karadan müdahale sürüyor.

 





10:10
16 Ağustos 2024


ECEABAT’TAKİ YANGININ ÇIKIŞ NEDENİ…

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Yumaklı, Eceabat’taki yangının yol kenarındaki bir elektrik direğinden çıkan kıvılcımın kırsal alana sıçramasıyla başladığını, daha sonra ormana yayıldığını belirlediklerini söyledi.

Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alanı’nda etkilenen hiçbir yapının, tesisin olmadığını anlatan Yumaklı, “Çok yakınına kadar geldi ama arkadaşlarımız zaten gidiş yönünü rüzgarın şiddetinden de öngördükleri için oraya gerekli tedbirlerini aldılar. Yani herhangi bir sıkıntılı durum hiçbir şekilde olmadı.” dedi.

Yangının etkili olduğu alanla ilgili soruyu da yanıtlayan Yumaklı, şu ifadeleri kullandı:

“Henüz alanı inceleyip geldim. Etkilenen alandan bahsediyorum, bunun altını çiziyorum etkilenen alan ile yanan alan aynı şey değil; yaklaşık 700 hektarlık bir alanın etkilendiğini tahmin ediyoruz. Bunu arkadaşlarımız daha sonrasında alan çalışmasıyla netleştirecek. Ancak bunun başka bir yönü de var. Yanılmıyorsam 18 Haziran’daydı bir önceki yangın. Onun sanki devamı niteliğinde gibi oldu. Dolayısıyla onunla da birleştirdiğimizde büyük bir alan maalesef etkilenmiş oldu.”





10:08
16 Ağustos 2024


3 GÜNE DİKKAT!

Meteorolojik verilere göre bugünden itibaren 3 günün yangınlar bakımından riskin yüksek olduğunu vurgulayan Yumaklı, şunları kaydetti:

“Veriler bugün, cumartesi ve pazar; bu 3 günde yüksek risk olduğunu bize söylüyor. Dolayısıyla orman teşkilatı, valiliklerimiz, tüm kamu kurumlarımız olarak alarm durumundayız. Bu 3 gün için çok düşük nem, yüksek şiddette rüzgar ve yine yüksek derecede hava sıcaklığı; bunlar yangın oluşması için ortam hazırlayan unsurlar. Bütün vatandaşlarımızın ilgilerini, hassasiyetlerini istirham ediyorum. Bizlerin müdahale kabiliyeti ve kapasitesi bir yere kadar. Vatandaşlarımızın desteği olmadan bu mücadeleden galip çıkmak mümkün değil. Bu 3 günde hatta eylülün 15’ine kadar üst düzeyde hassasiyet rica ediyorum.”





10:05
16 Ağustos 2024


“BOLU’DA YANAN ALAN İLE ÇIKAN DUMAN ARASINDA ORANTISIZLIK VAR”

Yumaklı, Bolu’nun Göynük ilçesi Bekirfakılar köyü civarındaki yangının ise dün saat 12.41’de başladığını, ilk müdahalenin 12.56’da yapıldığını ifade etti.

Alevlerle mücadelenin 8 helikopter, 105 kara aracı ve 536 personel ile yürütüldüğünü aktaran Yumaklı, şöyle devam etti:

“Gece boyunca buraya da müdahale devam etti. Günün ağarmasıyla takviye hava araçlarıyla müdahale devam ediyor. Kısmi ya da tamamen bir kontrol söyleyemiyoruz ancak çalışmaların iyiye gittiğini söyleyebilirim. Yanan alan ile çıkan duman arasında orantısızlık var, bu açıdan farklı görünebilir ancak arkadaşlarımız müdahaleye devam ediyor. İnşallah çok fazla büyümeden kontrol altına alacağız.”

Yumaklı, İzmir’in Karşıyaka ilçesindeki yangına müdahalenin sürdüğünü, diğerlerine göre daha küçük alanda olduğunu ve gün içinde kontrol altına alınmasını umduklarını belirtti.





10:02
16 Ağustos 2024


MANİSA’DAKİ YANGIN DA KISMEN KONTROL ALTINDA

Manisa’nın Gördes ilçesinde 14 Ağustos’ta çıkan yangının kontrol altına alınmasının ardından yaklaşık 8 kilometre uzaklıkta kırsal alanda başlayan yangının ormana sıçradığını dile getiren Yumaklı, aşırı sıcak hava, düşük nem, saatte 70 kilometreyi aşan rüzgar nedeniyle alevlerin büyüyüp yayıldığını anlattı.

Yangınla mücadelenin 5 uçak, 10 helikopter, 74 kara aracı ve 443 personelle sürdüğünü kaydeden Yumaklı, “Orada da gece boyunca mücadeleler ve müdahaleler devam etti. An itibarıyla ‘yüzde 100 kontrol altına alındı’ diyemiyoruz çünkü çok küçük bir yer kaldı. Orada da biraz rüzgar var. Kısmen kontrol altına alındı. Gün içinde burada da inşallah güzel haberi vereceğiz.” diye konuştu.





10:00
16 Ağustos 2024


ECEABAT’TAN İYİ HABER

Bakan Yumaklı, Eceabat ilçesindeki Çanakkale Destanı Tanıtım Merkezi’nde oluşturulan Yangın Yönetim Merkezi’nde yaptığı açıklamada, Eceabat ilçesi Büyük Anafarta köyünde dün saat 09.51’de çıkan yangına 3 dakika sonra müdahale edilmeye başlandığını kaydetti.

Müdahalenin 9 uçak, 12 helikopter, 69 kara aracı ve 450 personelle sürdüğünü, Valilik, AFAD, kolluk güçleri, yerel yönetimleri ve belediyelerin de söndürme çalışmasına destek olduğunu belirten Yumaklı, “Müdahalemiz gece boyunca devam etti. ‘Çalışmalar iyiye gidiyor, inşallah güzel haberi vereceğim’ demiştim. Dolayısıyla bu mücadele meyvesini verdi ve Çanakkale Eceabat yangınının kontrol altına alındığını belirtmek istiyorum.” ifadesini kullandı.





07:52
16 Ağustos 2024


EKİPLERDEN YOĞUN MÜDAHALE

Gördes ilçesi Boyalı Mahallesi yakınlarındaki ormanda, önceki gün saat 14.30 sıralarında yangın çıktı. İhbar üzerine bölgeye, İzmir Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı 2 uçak, 3 helikopter, 8 arazöz, 2 su ikmal aracı, 1 dozer ve 1 yer ekibi sevk edildi. Söndürme çalışmaları sürerken, saat 17.30 sıralarında aynı bölgede başka bir noktada daha orman yangını çıktı. Ekiplere takviye yapıldı, uçak sayısı 5’e, helikopter sayısı 13’e çıkarıldı. Alevlere karadan da 45 arazöz, 15 su ikmal, 4 dozer ve 4 yer ekibi ile müdahale edildi. Havanın kararmasıyla yangına dün sabah saatlerine kadar gece görüşlü helikopter ile müdahale devam etti.

 





07:20
16 Ağustos 2024


ÇANAKKALE’DE TARİHİ YARIMADA ZARAR GÖRDÜ

Çanakkale’de 21 saattir devam eden orman yangınının zarar verdiği Tarihi Gelibolu Yarımadası dron ile görüntülendi.

Tarihi Gelibolu Yarımadası’nda, ilçeye bağlı Büyükanafarta köyü yakınındaki ormanlık alanda dün sabah saatlerinde çıkan yangına, havadan ve karadan çok sayıda ekiple müdahale edildi.





07:19
16 Ağustos 2024


DRON İLE GÖRÜNTÜLENDİ

Çanakkale Savaşları’nın yaşandığı Conkbayırı, Anzak Koyu ve Arıburnu Ovası’nda etkili olan yangında, Anzak Koyu bölgesinde bulunan yabancılara ait mezarlıklardan biri de yangından zarar gördü.

Öte yandan, yaklaşık 21 saattir süren yangında son durum havadan dron ile görüntülendi.





00:40
16 Ağustos 2024


EKİPLERDEN YOĞUN MÜDAHALE

Karşıyaka ilçesi Yamanlar Dağı Karatepe mevkisindeki ormanda, dün saat 21.00 sıralarında, henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Dumanları fark eden çevredekiler, durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. İhbarla bölgeye İzmir Orman Bölge Müdürlüğü’ne ait 15 arazöz, 5 su ikmal aracı, 2 dozer ve 3 yer ekibi sevk edildi. Gece olması nedeniyle havadan müdahale yapılamadı. Saat 07.00 sıralarında günün ilk ışıklarıyla havadan müdahale de başladı. 2 uçak ve 4 helikopter ile alevlere çok sayıda sorti yapıldı. Söndürme çalışmalarına havadan ve karadan sürüyor.

Yamanlar Dağı’nda 13 Ağustos’ta da orman yangını çıkmış, alevler 21,5 saatte söndürülmüştü.





23:01
15 Ağustos 2024


“GÜZEL HABERLER VEREBİLİRİZ”

Bunlardan 60’ının yoğun mücadele sonucu söndürüldüğünü belirten Yumaklı, sözlerini şöyle sürdürdü: “Şu anda içinde bulunduğumuz Çanakkale-Eceabat Büyük Anafarta yangını sabah saat 09.51’de başlamıştı ve ilk müdahale 3 dakika içerisinde yapılmıştı. Ancak çok şiddetli rüzgar sebebiyle hızlı bir yayılma göstermişti. Havanın kararmasıyla beraber gün içerisinde yapılan müdahalelerle kara ekiplerimiz takviye yaparak bu müdahalelerine devam ediyor. Yerleşim yerleriyle ilgili herhangi bir risk söz konusu değil. Zaten Valiliğimiz ve diğer kolluk güçlerimiz gerekli tedbirleri birlikte almış durumda. Çok şükür 57. Alay Şehitliği’ne gelmeden gerekli müdahaleyle durduruldu. Conkbayırı’nda da herhangi bir yapının zarar görmediğini özellikle belirtmek istiyorum. Şu an itibarıyla her şeyin çok iyi gittiğini söyleyebilirim. İnşallah yarın sabah çok daha güzel haberler vereceğim.” Yumaklı, 3 ildeki yangınlara müdahalenin gece boyu süreceğini dile getirdi.

 





23:00
15 Ağustos 2024


63 YANGINA MÜDAHALE

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı, Eceabat ilçesindeki Çanakkale Destanı Tanıtım Merkezi’nde oluşturulan Yangın Yönetim Merkezi’nde yaptığı açıklamada, bugün Türkiye’de 33’ü orman, 30’u kırsal alan olmak üzere 63 yangına müdahale ettiklerini söyledi.

 




Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir