35 yıllık turşucudan yeşil fasulye turşusunun sırrı: Böyle yapılırsa erimiyor
35 yıllık turşucu Mustafa Emin Bayrak usta yaptığı paylaşımla yeşil fasulye turşusunun tarifini verdi.
Yeşil fasulye turşusu yapımının inceliklerini 35 yıllık deneyimiyle paylaşan turşucu Mustafa Emin Bayrak, bu lezzetli tarifin sırlarını bizimle paylaştı. Yeşil fasulye turşusu yaparken dikkat edilmesi gereken noktaları ve püf noktalarını sizlerle paylaşmak istiyoruz.
Bu özel tarif sayesinde, misafirlerinize ve sevdiklerinize ev yapımı lezzetli bir turşu ikram etmenin keyfini yaşayabilirsiniz.Malzemeler5 su bardağı su
1 kilo taze fasulye
1 çay bardağı sirke
3-4 diş sarımsak
2 yemek kaşığı deniz/kaya tuzuNasıl Yapılır?Öncelikle tarife taze fasulyelerin kenarlarını kopartarak ve ikiye bölerek başlayın.
Temizlediğiniz fasulyeleri 15 dakika haşlayın. Çok yumuşamamasına özen gösterin.
Kaynar suyun içerisine tuzu ekleyin ve eritin. Su soğuduğunda içerisine sirkeyi de ilave edin.
Suyunu süzdüğünüz fasulyeleri kavanozun yarısına doldurun.
Sarımsakları kavanozun ortasına koyun ve üzerini taze fasulye ile doldurun.
Tuzlu sirkeli suyu kepçe ile kavanozlara dökün. Tüm suyu kavanozlara ekledikten sonra ağızlarını sıkıca kapatın.
Kavanozları ortalama 20 gün boyunca kuru ve güneş almayan bir dolapta saklayın.
20 günün sonunda turşunuzu afiyetle tüketebilirsiniz. Et yemeklerinin yanına çok yakıştığını unutmayın.