Kurban Bayramı için pratik şekerpare tarifi! Her çatalından lezzet akıyor: ‘Sadece 30 dakikada hazır!’
Şerbeti için:4 su bardağı su3 su bardağı toz şekerLimon veya limon suyuŞekerparenin hamuru için malzemeler:2 adet yumurta150 gram tereyağı1 paket kabartma tozu250 gram un4 yemek kaşığı pudra şekeri3 yemek kaşığı toz badem2.5 yemek kaşığı irmikŞerkerpare tarifi:4 su bardağı suya 3-4 damla limon suyu damlatın. Suyun içerisine eklediğiniz şekeri eriyene kadar karıştırın. Kaynadıktan sonra ocaktan alıp soğumasını bekleyin.Bir kaseye koyduğunuz kabartma tozu, irmik, toz badem ve pudra şekerini karıştırın. Hemen ardından bu karışımın ortasına bir çukur açın ve diğer malzemeleri de üzerine ekleyin.Tereyağını karışımın ortasına dökün. 2 yumurtayı da karışımın ortasına kırın ve çırpıcı ile hamur kıvamını alana dek karıştırın.Karışımı bor cama aralıklı olacak şekilde dizin. Fındıkları karışımın üstüne bastırarak koyun.Şekerpareleri 180 derece sıcaklıktaki fırına 25-30 dakika süreyle koyun. Dışı kuruyup sertleştiğinde fırından çıkarabilirsiniz.Bu işlemin ardından soğuk şerbeti şekerparenin üzerine dökün. Şekerpareler şerbeti çektikten sonra servis edebilirsiniz.