Gençleştiren 3 besin! Cilt sağlığını destekliyor, enerjiyi artırıyor! Dilara Koçak yazdı

0

Gazlı ve şekerli içecekler/ Şekerli içecekler, beslenme yönünden risk oluşturanların başında geliyor. Araştırmalara göre, gazlı, şekerli içecek tüketimindeki yüzde 23’lük artış, felç riskini doğrudan artıran faktörler arasında ilk sırada. Burada şekere de bir dipnot düşmek gerekiyor: Hücrelerinizin işleyebileceğinden daha fazla şeker tükettiğinizde, yani basit şekere yüksek dozda maruz kalındığında gelişmiş glikasyon son ürünleri (AGE’ler) üretilir. AGE’ler hücre yaşlanma süreci için risk molekülleridir. Cildinizin kolajen yapısına zarar vererek yaş alma sürecini olumsuz yönde etkileyebilir. Gazlı, şekerli içecekler yerine doğal içerikli, ev yapımı alternatifleri tercih etmeye özen gösterin. Meyvenin kendisini tüketerek antioksidan ve lif içeriğinden daha fazla faydalanacağınızı hatırlayın! İşlenmiş et, ultra işlenmiş gıdalar/ İşlenmiş gıdalar ve sağlığınız üzerine oluşturduğu riskler üzerine yapılan bilimsel çalışmalar giderek artıyor, konuyla ilgili her geçen gün yeni terimler ve sınıflandırmalar da ortaya çıkıyor. Bunlardan biri de “ultra-işlenmiş gıda”. Bu gıdalar genellikle yüksek düzeyde şeker, yağ ve tuz içeriyor; oysa vitamin ve lif içeriği yok denilecek kadar az. İşlenmiş etler (salam, sosis, sucuk gibi), hazır pizza ve hamur işleri gibi birçok gıdayı bu gruba örnek verebilirim. Bu gıdaların birçoğu, derideki iltihabı, vücuttaki inflamasyonu tetikleyebilen ve yaşlanma sürecini hızlandıran sülfit ve diğer koruyucular içeriyor.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Siteden backlink almak için : https://join.skype.com/invite/KPVoMIIOqxat
montenegro buy car montenegro sale car montenegro rent apartment montenegro sale apartment