Damarları tıkıyor, kalp krizine yol açıyor

0

Dünyada en sık görülen ölüm nedenlerinden biri de kalp ve damar hastalıklarıdır. Her yıl ortalama 17 milyon kişi damar hastalığına yakalanıyor. Kalp ve damar hastalığını tetikleyen unsurların başında işlenmiş gıdalar, zararlı alışkanlıklar, hava kirliliği ve stres yer alıyor.

Kalp ve damar hastalığını önlemek için sağlıklı besinler tüketmek önem arz ediyor. Sofralarınızda eksik etmediğiniz bazı besinler, kalp sağlığını olumsuz etkiliyor, damar sertleşmesine yol açıyor. Bu besinlerin düzenli tüketimi ise kalp krizini tetikliyor. İşte, mutfağınıza almamız gereken besinler…

A Haber Foto Arşiv

İşlenmiş Şarküteri Ürünleri

Salam, sosis, sucuk gibi işlenmiş şarküteri ürünleri, yüksek miktarda sodyum nitrat içeriyor. Bu madde, koruyucu olarak eklenirken kalp sağlığı üzerinde olumsuz etkiler bırakıyor. Vücutta inflamasyona neden olarak damar sertleşmesine yol açabiliyor ve bu da kalp krizi riskini artırıyor.

A Haber Foto Arşiv

Ketçap ve Barbekü Sosu

Ketçap, özellikle patates kızartması ve hamburger gibi fast-food ürünleriyle sıkça tüketilen popüler bir sos. Ancak, yüksek sodyum ve şeker içeriği nedeniyle kalp sağlığını tehdit ediyor. Sadece iki yemek kaşığı ketçap, yaklaşık 320 mg sodyum içeriyor ve bu oran, kalp hastalıkları riskini artırabiliyor.

Barbekü sosları da kalp sağlığına zararlı yüksek sodyum içeriğine sahip. Tipik bir barbekü sosu birkaç kaşığında 310 mg sodyum barındırabilir.

A Haber Foto Arşiv

Sofra Tuzu

Tuz, kalp ve damar hastalıklarının başlıca sebeplerinden biridir. Aşırı tuz tüketimi yüksek tansiyon ve damar tıkanıklığı riskini artırabilir. Kalp ve damar sağlığını korumak için sofralarınızda tuzu uzak tutmanız öneriliyor.

A Haber Foto Arşiv

Mısır Gevrekleri

Pratik kahvaltılar için tercih edilen mısır gevrekleri, yüksek şeker oranı nedeniyle kalp sağlığını tehdit eden bir besin haline geliyor. Şekerli mısır gevrekleri obezite, yüksek kolesterol ve diyabete davetiye çıkararak kalp sağlığına olumsuz etki ediyor.

A Haber Foto Arşiv

Patates Kızartması

Yüksek oranda doymuş yağ içeren patates kızartması, özellikle hipertansiyon ve tip 2 diyabet riskini artırarak kalp sağlığını tehdit ediyor. Bilimsel araştırmalar, kızarmış yiyeceklerin damar sağlığı üzerinde olumsuz etki bıraktığını gösteriyor.

Not: Bu öneriler genel bilgi amaçlıdır ve herhangi bir diyet değişikliğine gitmeden önce mutlaka bir uzmana danışılmalıdır. Sağlıklı beslenme, düzenli egzersiz ve zararlı alışkanlıklardan kaçınmak kalbinizi ve damarlarınızı korumanıza yardımcı olur.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Siteden backlink almak için : https://join.skype.com/invite/KPVoMIIOqxat
montenegro buy car montenegro sale car montenegro rent apartment montenegro sale apartment
lines kiralık sunucu dedicated sunucu fiziksel sunucu kamu personel alımı smm panel best smm panel cheapest smm panel whey protein whey protein tozu protein tozu antalya havalimanı transfer gaziantep mobilya ustası mobilya ustası marangoz fiyatı teknoloji haberleri lines countertop jetfilmizle jetfilm bizial instagram takipçi satın al takipçi satın al ucuz takipçi satın al düşmeyen takipçi satın al gerçek takipçi satın al protein tozu water extraction stresser sms onay fake numara deneme bonusu veren siteler casino siteleri deneme bonusu veren siteler bahis siteleri