Kalbini seven bu besinleri bol bol yesin! Gençlerde kalp hastalıkları arttı! İşte sebebi ve korunma yolları
Eğer kalbinizi seviyorsanız, işte size sofralarınızdan eksik etmemeniz gereken besinlerin mini bir listesi… Yeşil yapraklı sebzeler: Roka, kişniş otu, pazı, fesleğen, ıspanak gibi sebzeleri beslenme listenize mutlaka ekleyin. Balık ve balık yağı: Omega 3 yağ asitlerinden zengin somon ve ton balığı iyi birer seçenektir. Posalı gıdalar: Mercimek, nohut, kuru fasulye, barbunya gibi bakliyatlar, sağlıklı bir yaşam için güvenle tüketilebilir. Lahanagiller: Brokoli, Brüksel lahanası, karnabahar ve lahana kalp sağlığı için çok değerli besinlerdir. Soğan ve sarımsak: Kalp sağlığınız için çok değerli olan bu iki gıdayı çiğ olarak tüketmeniz daha faydalı olur. Zeytinyağı: Kalbinizin en iyi dostudur. Yulaf, çavdar, tam buğday unu: B ve E vitamini içeriklerine sahip olan bu unların kalp hastalıklarını önleyici özellikleri vardır. Ceviz, fındık, badem: Omega-3 ve E vitamininin yanı sıra magnezyum ve posa da içerirler. Keten tohumu: Doymamış yağ asitleri, potasyum, posa, E vitamini ve omega-3 içeren keten tohumu, kalp hastalıklarına karşı koruyucudur. Kakao: Koyu renk çikolatanın etkisi sadece yüksek tansiyonu önlemekle sınırlı değildir. Kalp krizi, inme ve kalp damar hastalıklarını azalttığına dair kanıtlar da vardır.