Kalbini seven bu besinleri bol bol yesin! Gençlerde kalp hastalıkları arttı! İşte sebebi ve korunma yolları

0

Eğer kalbinizi seviyorsanız, işte size sofralarınızdan eksik etmemeniz gereken besinlerin mini bir listesi… Yeşil yapraklı sebzeler: Roka, kişniş otu, pazı, fesleğen, ıspanak gibi sebzeleri beslenme listenize mutlaka ekleyin. Balık ve balık yağı: Omega 3 yağ asitlerinden zengin somon ve ton balığı iyi birer seçenektir. Posalı gıdalar: Mercimek, nohut, kuru fasulye, barbunya gibi bakliyatlar, sağlıklı bir yaşam için güvenle tüketilebilir. Lahanagiller: Brokoli, Brüksel lahanası, karnabahar ve lahana kalp sağlığı için çok değerli besinlerdir. Soğan ve sarımsak: Kalp sağlığınız için çok değerli olan bu iki gıdayı çiğ olarak tüketmeniz daha faydalı olur. Zeytinyağı: Kalbinizin en iyi dostudur. Yulaf, çavdar, tam buğday unu: B ve E vitamini içeriklerine sahip olan bu unların kalp hastalıklarını önleyici özellikleri vardır. Ceviz, fındık, badem: Omega-3 ve E vitamininin yanı sıra magnezyum ve posa da içerirler. Keten tohumu: Doymamış yağ asitleri, potasyum, posa, E vitamini ve omega-3 içeren keten tohumu, kalp hastalıklarına karşı koruyucudur. Kakao: Koyu renk çikolatanın etkisi sadece yüksek tansiyonu önlemekle sınırlı değildir. Kalp krizi, inme ve kalp damar hastalıklarını azalttığına dair kanıtlar da vardır.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

File not found.