Hazımsızlığa karşı en doğal yöntem! Kan şekerini dengeliyor, sindirimi düzenliyor….A, H, B1, B2 ve B6 vitaminleri deposu
/ Ramazan ayında yavaş olan metabolizmanın ani hızlanma sonucu ortaya çıkabilecek hazımsızlık rahatsızlığına karşı önerilerde bulunan uzmanlar, içerisinde A, H, B1, B2 ve B6 vitaminleri bulunan çörek otu yağını tavsiyesi ediyor.“Kan şekerinin yükselmemesi adına çörek otu yağının kullanılması gerekmektedir”/ Ramazan ayında midenin sakinleştiğine, rahatladığına ve bayramda ani beslenmeye dikkat edilmesi gerektiğine vurgu yapan Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Teknikeri Mehmet Pıçak, “Ramazan Bayramı ile birlikte tüketilecek tatlılar, ikramlar bu konuda midemiz biraz sıkıntı çekecek ve sindirim sorunu yaşayacağız. Bunlarla alakalı bir tedbir almamız gerekiyor. Ramazan Bayramı’nın birinci gününden itibaren her öğünde sabah, öğlen akşam birer tatlı kaşığı çörek otu yağı tavsiye ediyoruz. Çörek otu yağının düzenli kullanımında kan şekerinin dengelenmesi, sindirim sorunlarının giderilmesinde çok etkili olur. Sabah, öğlen, akşam bir tatlı kaşığı, soğuk presten elde edilmiş özellikle de yerli tohum olan çörek otundan üretilen yağların kullanılmasını tavsiye ediyoruz. Sabah, öğlen, akşam bir tatlı kaşığı vatandaşlarımız çörek otu yağını kullanırlarsa Ramazan sonrası o hazımsızlık, sindirim sorunu, kabızlık gibi sorunlar oluşmaması için ve anlık olan kan şekerinin yükselmemesi adına çörek otu yağının kullanılması gerekmektedir” dedi.