Sosyal

Alev Alatlı kimdir? Yazar Alev Alatlı kaç yaşındaydı? Türk düşünce hayatının bilge isminden acı haber

O BİR TÜRKİYE AŞIĞIYDI

A Haber canlı yayınına katılan AK Parti Kayseri Milletvekili Ayşe Böhürler, 30 yıla yakın bir dostluğu olduğu Alatlı’nın bir Türkiye aşığını olduğunu vurguladı.

Alatlı’nın kapitalist düzenin çukurlarından çıkmak için formüller aradığını, düşünce dünyasında bunun çok önemli olduğuna dikkat çeken Böhürler, “Ülkemizi nasıl suyun üstünde tutabiliriz, en büyük çabası buydu. Buna kafa yorardı. Türkiye’ye adanmış birini kaybettik.” ifadelerini kullandı.

Alatlı’nın samimiyetsizlikten hiç hoşlanmadığını ifade eden Böhürler, sesi titreyerek şu ifadeleri kullandı:

“Gezi kalkışmasının ardından okumuşların ambargosu altındayız demişti. Sonra ‘samimiyetsizlerin ambargosu altındayız’ dedi. İnşallah hocam hakkını helal etmiştir biz Türkiye olarak ona ediyoruz.”

Takvim Gazetesi Yazarı Ekrem Kızıltaş, A Haber’de Alatlı’yı anlattı. Kızıltaş, “Türkiye’nin ve hatta dünyanın ve özellikle mazlum coğrafyaların da başı sağ olsun. Çünkü Alev Alatlı kültür sanat edebiyat sahasının da dışında düşünce sahasında oldukça önemli bir insandı. Türkiye’nin son 30-40 yılında belki bir takım düşüncelerin yerli ve milli düşüncenin derlenip toparlanmasında dokunmasında oluşturulmasında insanlara yayılmasında gerek eserleri gerek yaptığı bir takım konuşmalarla çok önemli birisiydi.” ifadelerini kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir