Sosyal

Altın fiyatları yükselecek mi? Gram altın için tarih verdi: Tarihi zirveleri göreceğiz


Turkuvaz Medya’da bugün “3. Finansın Geleceği Zirvesi” düzenleniyor. Uzman isimler A Haber canlı yayınında ekonomini gündemini değerlendiriyor. Merkez Bankası’nın faiz kararı piyasaları nasıl etkileyecek? Altının seyri ne olur? Alım fırsatı ne zaman? İşte detaylar…


ahaber.com.tr – Özel Haber


Giriş Tarihi: 22.12.2023 11:57
Güncelleme Tarihi: 22.12.2023 11:59

BU ALBÜMÜ PAYLAŞ





























Turkuvaz Medya Grubu tarafından düzenlenen 3. Finansın Geleceği Zirvesi’ne Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi Başkanı Prof. Dr. Göksel Aşan’ın katılımıyla gerçekleşecek Zirve’de SPK Başkanı İbrahim Ömer Gönül, BDDK Başkanı Prof. Dr. Şahap Kavcıoğlu gibi isimler katılıyor.

GALERİ DEVAM EDİYOR










A HABER’E ÖZEL AÇIKLAMALAR Uzman konuklar A Haber canlı yayınında ekonomini gündemini değerlendiriyor. Merkez Bankası’nın faiz kararı piyasaları nasıl etkileyecek? Altının seyri ne olur? Alım fırsatı ne zaman? ALB Yatırım Başekonomisti Doç. Dr. Filiz Eryılmaz, konu ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. İşte o açıklamalardan satır başları;










MB FAİZ KARARI AÇIKLANDI Piyasaların gözü kulağı Merkez Bankası’nın açıklayacağı faiz kararındaydı. Merkez Bankası tam da piyasa beklentisine paralel hareket etti 250 baz puanla geldi.










FAİZ ARTIŞI SÜRECEK Mİ? Piyasa şunu merak ediyor. Acaba bundan sonra faiz artışı devam eder mi yoksa artık durdu mu Merkez Bankası. Bunun için de faiz kararı metnine baktığımızda da MB ek bir ocakta da faiz artışı yapabileceğine dair bir sinyal gönderdi.










Piyasa diyor ki şu an bu yüzde 42,5 olan politika faizi ocak ayında da bir 250 baz puan son artışla yüzde 45’e ulaşır. Şu anki beklenti bu yönde.
Faiz artışları duracak ama parasal ve miktarsal sıkılaştırma adımlarıyla birlikte şunu göreceğiz özellikle sterilizasyon araçlarının çeşitlenmesi ile birlikte parasal sıkılaşma devam edecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir