Aşure yaparken bu hataya düşmeyin! Vitaminler yok oluyor…

0


Binlerce yıllık tarif Aşure, günümüze kadar gelmeyi başarmıştır. Pek çok insan tarafından severek tüketilen aşurenin, vitamin ve mineral açısından zengin bir besin olduğu biliniyor. Özellikle yaz aylarında tercih edilen, besleyici ve lezzetli bu gıda, sağlığa oldukça faydalı. Ancak, aşurenin yapım aşamasında dikkat edilmesi gereken hususlar bulunuyor. İşte aşure ile ilgili tüm detaylar…










Sağlık uzmanları, aşurenin içerisinde bulunan baklagiller, tam tahıllar, sert kabuklu yemişler ve meyveler sayesinde birçok kronik hastalığa karşı koruma sağladığını ve bağışıklık sistemini güçlendirdiğini belirterek adeta kalp dostu olduğunu ifade ediyorlar.











Ancak sağlığa önemli faydaları bulunan bu besini tüketirken ve pişirirken dikkat edilmesi gerekir.











Orijinal tarifte buğday bulunduğu için çölyak ya da glüten hassasiyeti olan bireyler bunu revize etmelidir. Buğday yerine pirinç gibi glüten içermeyen ürünler kullanılabilir.











Orijinal tarifte ‘Baklagilleri bir gün önceden suda bekletelim, haşlayıp suyunu süzelim.’ gibi bir uygulama önerilse de bunların suyunu süzdüğümüzde mineral ve vitaminlerde ciddi kayıplar meydana gelebiliyor.











Baklagilleri az suda suyunu çektirerek pişirebiliriz.


Leave A Reply

Your email address will not be published.

File not found.