AYIN EVRELERİ NELERDİR? Ayın evreleri nasıl oluşur?

0

KAYNAKCnnturk.comAyın evreleri arama motoru Google’a doodle olarak tasarlandı. Kullanıcılarına oyun olarak ayın evrelerini sunan Google astroloji meraklılarının ilgi odağı oldu. Peki, bu evreler nasıl oluşuyor?AYIN EVRELERİ NELERDİR, NASIL OLUŞUR?Ay’ın evreleri dört ana aşamaya ayrılır ve bu evreler Ay’ın Dünya ve Güneş’e olan konumuna göre şekillenir. İşte Ay’ın evreleri:Yeni Ay (Yeni Ay Evresi): Ay, Dünya ile Güneş arasında olduğunda ortaya çıkar. Bu evrede, Ay’ın karanlık tarafı Dünya’ya dönüktür, bu yüzden Ay görünmez.
İlk Dördün: Yeni Ay’dan yaklaşık bir hafta sonra Ay, Dünya’nın etrafında çeyrek bir tur atar. Bu evrede Ay, yarı yarıya aydınlanmış şekilde görünür.
Dolunay: Yeni Ay’dan iki hafta sonra, Ay tam olarak Güneş ile Dünya’nın karşısına geçer ve tamamen aydınlanmış olarak görünür. Ay, bu evrede en parlak halindedir.
Son Dördün: Dolunay’dan yaklaşık bir hafta sonra Ay, tekrar yarı yarıya aydınlanmış olarak görünür. Ancak bu sefer diğer yarısı karanlıktır.
Bu döngü her ay tekrarlanır ve Ay’ın bu evreleri, gelgitler, tarım ve takvim düzenlemelerinde önemli bir rol oynar. Deneyimli arıcılar açıkladı! İŞTE SAHTE BALI ANLAMANIN YOLU… Sahte ve gerçek bal nasıl ayırt edilir?

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Siteden backlink almak için : https://join.skype.com/invite/KPVoMIIOqxat
montenegro buy car montenegro sale car montenegro rent apartment montenegro sale apartment