Bahçeli’nin mesajları nasıl okunmalı? MHP’li Mevlüt Karakaya A Haber’de

0

MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, A Haber’de MHP lideri Devlet Bahçeli’nin ‘İmralı’ açıklamalarına yönelik konuştu.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Karakaya’nın açıklamalarında yer alan satır başları:

1 Ekim tarihinde TBMM’nin açıldığı gün Genel Başkanımız Devlet Bahçeli DEM’lilere el uzatmasından bugüne konu hep gündemde kaldı ve hep tartışıldı. Herkes kendi görüşü ve meşrebine göre değerlendirmelerde bulundu.

“BAHÇELİ’NİN AÇIKLAMALARI 2. ÇÖZÜM SÜRECİ DEĞİLDİR”

Kimisi bunu ‘2. Çözüm Süreci’ olarak ifade etti kimisi destekledi. Kimi kesimler de karşı tezler öne sürdü. Devlet Bahçeli’nin söylediği son derece açıktır.

Bu bir açılım değildir kardeşlik, Türkiye Cumhuriyeti’nin demokrasisini güçlendirme gayretidir. Özellikle bölgede yaşanan sorunları bir bütün olarak ele aldığımızda dünya düzenin yeniden kurulmaya çalışıldığı küresel ortamda bu terörle mücadele konusunun bir sona getirilmesi şeklinde olduğunu açık ve net şekilde ifade etti.

Bugün hem bölgenin hem küresel düzenin içinde bulunduğu çıkmaz içerinde dünyanın konuştuğu işler var. Şu anda yeni bir düzene ihtiyaç var. Bu noktada Türkiye’nin iddiaları var ve tezleri var. Ülkemiz bölgesinde lider küresel düzen içerisinde söz sahibi olmak iddiasında ve bizim buna ihtiyacımız var.

Dünya düzenin yeniden kurulması zaman alır ve önemli olayların arkasından gerçekleşir ve savaşların arkasından bu yaşanır. Böyle bir ortamda Türkiye bu tarihi fırsatı kaçırmamalıdır. Türkiye enerjisini, gücünü bu yönde sarf etmelidir.

İsrail’in Orta Doğu’da yaptıkları bellidir, hedefleri ve amaçları ortadır. Çevremizde yaşananları herkes açık şekilde biliyor. Bu yapı içerisindeyken Türkiye enerjisini bölgede bir güç olma küresel yapı içinde söz sahibi olma yönünde kullanması gerekirken terör örgütleriyle mücadele enerjimizi buralara vermemize neden oluyor. PKK ile silahlı mücadele önemli ölçüde tamamlandı ve bir noktaya getirildi. Bu mücadelede eş zamanlı olarak demokratikleşme, ekonomi ve diğer alanlarda yapılacak bir takım düzenlemeler terörün tamamen kökünün kazınması için bir gereklilik olduğunu gösteriyor.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Siteden backlink almak için : https://join.skype.com/invite/KPVoMIIOqxat
montenegro buy car montenegro sale car montenegro rent apartment montenegro sale apartment