Bakan Bolat’tan fahiş fiyatla mücadele açıklaması: Bu yıl 70 bin 600 firmaya 1 milyara yakın ceza uygulandı!

VATANDAŞLAR ŞİKAYETLERİNİ NEREYE YAPABİLİR?

Tüketici hattımız var, CİMER var. Sosyal medyaya düştüğü anda biz harekete geçiyoruz. ‘Nar suyu’ hikayesinde firmaya gidildi, ağır ceza uygulandı. Zaten belediye orayı kapatmış. Birçok görüntü eski. Bazıları durumu istismar ediyor. Ürün bol olunca fiyatlar düşebiliyor. Arz talepten fazla olunca fiyat düşer. Beklediği fiyatı bulamayan bazı üreticilerimiz video çektiriyor. Biz bu görüntülerde 2-3 önce olduğunu tespit ettik.

SOSYAL MEDYA FENOMENLERİNİN REKLAMLARI

Reklam Kurulumuz tespit edilen veya şikayet edilen reklamları değerlendiriyor. Ürün veya müşteri aldatmaları tespit edilirse ciddi cezalar veriliyor. Kanun tasarısında cezaların 10 katına çıkarılması teklifi de var. İnsanları aldatma çabası içinde olanlara izin vermeyeceğiz.

GÜMRÜKLERDE SIKI DENETİM

Gümrüklerde 17 bin mesai arkadaşımız var. Gümrükler Genel Müdürlüğü ve Gümrük Muhafaza Genel Müdürlüğü. İki ekibimiz de görevlerini layıkıyla yapıyorlar. Bir söz vardır ‘Hudur namustur’ diye. Gümrükler de ekonomimizin namusudur. Gümrüklerde işlem hacmi 620 milyar dolar.

Diğer ülkelerin gümrük işlemleri, hızlı çalışmanın göstergelerinden birisidir. Biz yeri gelir komşu ülkeleri hızlandırmak için iletişime geçerik. Risli ve tehlikeli ürünlere karşı kontrolümüz vardır. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın istediği TSE incelemesi vardır. Menşei saptırması yapılıyor mu? Gösterilen fiyat gerçeği karşılıyor mu? Biz hepsinin incelemesini yaparız. Dürüst ve namuslu şekilde ithalat ve ihracat yapanlarda hiçbir sorun yok. Bizim ekiplerimizin işleri kurallara uymayanları tespit etmektir.

Son 1 yıl içinde 35,5 milyar lira değerinde kaçak ürün yakalandı.

“İLK ÇEYREKTE YÜZDE 5,7 BÜYÜDÜK”

Faizlerin düşürüldüğü, istihdamın maksimum düzeyde olduğu, işsizliğin azaldığı büyüme yakalamaktır önemli olan. Bu sene ilk çeyrekte 5,7’lik büyüme sağladık. Bu tempoya devam etmeye çalışacağız. Enflasyonu yıl sonunda yüzde 50 ve altına getirdiğimiz zaman gelecek yıl daha iyi bir sürece gireceğiz. Piyasadaki faizler hızla azalma eğilimine girdi. Merkez Bankası’nın politika faizinin altına gerileyecek.

“AB EN ÖNEMLİ TİCARET ORTAĞIMIZ”

Avrupa Birliği Türkiye’nin en önemli ticaret ortağı. 1996’dan bu yana 28 yıl geçti. 23 tane serbest ticaret anlaşmamız yürürlükte. Gümrük Birliği anlaşmasının kapsamının genişletmek istiyoruz. Gümrük Birliği AB ile yaklaşık 210 milyar dolarlık ticareti kapsar. AB’nin 2026 yılı başında karbon vergisi uygulaması başlayacak. AB ile mali ve teknik iş birliği talep ettik, kabul ettiler. AB’ye diyoruz ki ‘Gelin Gümrük Birliğini’ güncelleyelim. Olumlu rapor verildi. Konsey işi biraz öteledi. AB Komisyonu bir yol haritası çıkarıyorlar. Ümit ediyoruz ki Macaristan’ın dönem başkanlığında AB Konseyi bu müzakereleri başlatır.

Siteden backlink almak için : https://join.skype.com/invite/KPVoMIIOqxat
montenegro buy car montenegro sale car montenegro rent apartment montenegro sale apartment