Sosyal

Bakan Fidan’dan terörle mücadelede net mesaj: Sincar PKK’dan tamamen temizlenmeli

TERÖRLE MÜCADELEDE NET MESAJ

Irak ziyareti önemliydi. Irak’la ilişkilerimiz önemli. Irak son 20 yıldır sancılı bir süreç geçirdi. Terör örgütünün işine gelen bir hal vardı. Operasyonlar süreklilik arz etmeye başladı. Bizim hiçbir ülkenin toprağında gözümüz yok. Biz kendi ülkemize sahibiz. Egemenliğimizi sonuna kadar uyguluyoruz. PKK bu ülkede 1 santimetre toprağı kontrol edemezken, Irak’ta Suriye’de birçok bölgeyi ele geçirmiş durumda.

Irak’la terörle mücadelede bizim geliştirdiğimiz bir mesafe söz konusu. Irak’ın petrolü, kaynakları var ama Irak temel enerji sorununu, su, sağlık, altyapı sorunlarını çözemiyor. Silahlı grupların cirit attığı bir ülkede bunların düzelmesi mümkün değil. Bizimle beraberseniz birlikte terör örgütlerini yok edelim dedik. Terör, Irak’ın gelişmesini de engelliyor.

Erbil yönetimiyle geliştirdiğimiz terörle mücadele anlayışını Bağdat’la da geliştiriyoruz. Bizim için önemli olan örgüte yönelik hangi adımı attıkları. Türkiye büyük bir ülke, son 20 yılda altyapı sorununu bitirmiş. Bundan istifade edin. Artık bu kadar kan, gözyaşı ve savaşın durması lazım. Bunun için de planlı projelere gitmemiz lazım. Coğrafyanın kaynakları müsait. İnsanlar da bunu istiyor. Bunu yaparken de biz ne komşularımız tarafından yanlış anlaşılmak istiyoruz, ne onlarla çatışmak istiyoruz.

Terör örgütü PKK Irak ve Suriye’de bazu yerleri işgal etmiş durumda. O dönemki Iraklı arkadaşlara söyledik. Onlar da şu anda sınırı güçlendiriliyor. Orada atılması en önemli adımlardan biri Sincar bölgesinin PKK’dan tamamen temizlenmesi. Çünkü Sincar Suriye sınırının hemen yanında. Sincar’da PKK varlığı devam ettiği sürece sınırın öbür tarafındaki örgüt varlığıyla etkileşimi devam edecek. Bunu sonlandırmak götürüyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir